Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Beluga lencse édesköménnyel, sült kolbásszal

2018. december 06. - Heni süt neked

A beluga lencse, másnéven kaviár lencse, egy enyhén diós aromájú csodás hüvelyes fajta. Apró szemű, fekete formájáról kapta a nevét, hiszen valóban úgy néz ki, mint a kaviár. Felhasználása igen sokrétű. Ez a fajta lencse ma már nagyobb szupermarketekben, bioboltokban is elérhető és megfizethető. Tehát bárki elkészítheti ezt a különleges ízvilágú, csodás ételt. 

img_0002.JPG

Hozzávalók:

  • 250 gr. beluga lencse
  • 3 pár fűszeres grill kolbász
  • pár szem koktél paradicsom
  • 1 kis db édeskömény gumó
  • 1 fej lilahagyma
  • balzsamecet krém
  • dió olaj
  • petrezselyem
  • só, bors

img_2371.JPG

Elkészítése:

Kevés dióolajon pirítsuk le a felaprított lilahagymát, sózzuk, borsozzuk. A dióolaj már megadja az alaphangot a lencse enyhén diós zamatához. Adjuk hozzá a felkockázott édesköményt, majd a lencsét. Dupla mennyiségű alaplével öntsük fel, majd fedjük le és kb. 25 perc alatt főzzük puhára. Közben süssük meg a grillkolbászokat. Ha elkészült a lencse, locsoljuk meg kevés balzsamecet krémmel, ezzel alakítva pikánssá a diós aromájú lencse és az enyhén ánizsos édeskömény duóját. Végül tegyük az egész tetejébe a külön megsütött kolbászokat, majd a koktél paradicsomokat. Legutoljára leveire szedett petrezselyemmel szórjuk meg. Ezzel el is készültünk ezzel a pazar, különleges ízvilágú, mennyei étellel, ami laktató egytálétel, és még egészséges is! 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9414352307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.