Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Zsályás nyúlmáj sütötökkel, borsóval

2018. december 12. - Heni süt neked

Soha életemben nem ettem még nyúlmájat, pedig nagy máj fan vagyok. Egyszer csak az egyik szupermarket húspultjában kokettált velem egy épp akkor frissen kitett doboznyi cucc. Gondoltam egyet és megvettem. Jól tettem.

Ízében leginkább a csirkemájhoz hasonlít, de mégsem olyan. Tömörebb az állaga, mégis puha. Legyen elég annyi, hogy baromira finom. 

Ahogy a többi májnál, itt is igaz, hogy csak óvatosan a főzésével! Nem szabad túl főzni/sütni, mert megkeményedik. Sózni ezt is lehet, pont úgy, mint a szárnyas májaknál. 

Ezzel a sütőtök-borsó párosítással igazán pazar ízvilágot hozunk tető alá, nem is beszélve a máj és a zsálya bensőséges, meghitt viszonyáról, ami feledhetetlen és kihagyhatatlan. De nézzük!

img_6799.jpg

Hozzávalók: 

  • 50 dkg nyúlmáj
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg zöldborsó
  • só, bors
  • chili paprika
  • olaj
  • koriander
  • friss zsálya

img_6802.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon enyhén pirítsuk le a májat, majd a vékony szeletekre felvágott sütőtököt és borsót adjuk hozzá. Fűszerezzük sóval, chilivel, borssal és zsályával. A zsálya puszipajtása a májnak, ezt ne feldjük! Majd öntsük fel kevés vízzel, fedjük le és pároljuk kb. 15 percig. Ennyi idő alatt megpuhul minden, a máj éppen jó állagú lesz. 

Tálaláskor kevés korianderrel szórjuk meg. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6797_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7314352319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.