Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Vendégváró szendvicsek

2018. december 30. - Heni süt neked

Ha az ember a mai világban úgy dönt, hogy pl. szilveszterre vendégül látja pár barátját, vagyis bulit rendez, ezzel bevállalja, hogy az étel-ital ellátmányt is biztosítja. Hiába a sok trendi, puccos ételféle, azért alapnak megmaradnak a szendvicsek. Csak az nem mindegy, hogy milyenek. Mert lehet unalmas, egysíkú, mint a 80-as évek házibulijában a vajas kenyér Piros Arannyal, főtt tojással és párizsival, de lehet izgalmas ízeket, aromákat vegyíteni egy-egy szelet bagetten. Én ezt választottam.

A legegyszerűbb, ha kencéket készítünk és ebből 1-2 falatos kis szendvicseket gyártunk. Vettem hát vajat, bagetteket, márványsajtot, tojást, túrót, némi sonkát, szalámit ezekkel alapozva meg a buli élvezetes kajálás részét. Hiszen a jó hangulatot, a buli sikerét nem csak a jó zene, a finom italok, de a jóízű szendvicsek is biztosítják.

Látványos és ízletes falatkákat tudunk így megalkotni nagyon egyszerűen, gyorsan. Az eredmény, a siker nem marad el.

szendvicsek.jpg

Bevásárló lista 60 db mini szendvicshez:

  • 4 db bagette - gm cipó/bagette
  • 20 dkg vaj - lm diétába margarin
  • 5 dkg márványsajt - lm camembert
  • 10 dkg natúr sajtkrém - lm sajtkrém
  • 5 db tojás
  • 1 cs. újhagyma
  • 10 dkg tehéntúró vagy juhtúró - lm túró
  • majonéz, mustár –spájzból
  • só, bors, köménymag – spájzból
  • fűszerpaprika - spájzból
  • 10 dkg sonka – ízlés szerinti
  • 10 dkg (paprikás) szalámi – ízlés szerinti
  • rukkola/madárbegy saláta
  • koktél paradicsom
  • hónapos retek
  • olívaolaj
  • balzsamecet krém

szendvicsek1.jpg

Elkészítés:

Először is készítsük el a krémeket!

Zsidótojás alias  lengyel tojáspástétom:

főzzük keményre a tojásokat, majd sajtreszelőn nyomjuk át. Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal (kb. 5 dkg), sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1-2 teáskanálnyi mustárt, valamint 2-3 szál újhagymát, zöldjével együtt. Keverjük át alaposan, habosra.

Márványsajtkrém:

15 mp-re tegyük be a sajtot a mikróba, hogy megolvadjon kenhető állagúra. Adjuk hozzá a sajtkrémet, egy kevés frissen őrölt borsot, keverjük át egyneművé és már kész is.

 Körözött:

A szobahőmérsékletű vajat és a túrót keverjük át. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, mustárt, fűszerpaprikát, valamint a maradék (2-3 szál) újhagymát felaprítva, a zöldjével együtt. Keverjük át alaposan, habosra.

Ha elkészültünk a krémekkel, akkor jön el az ideje annak, hogy felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre a bagetteket. Kenjük meg a szeleteket a krémekkel. A sonka és a szalámi alá nyomjunk (ne túl sok) majonézt. Díszítésként rukkolát, madárbegy salátát, hónapos retket használtam, illetve paradicsom salsát. Ez abból áll, hogy a paradicsomot apró kockára vágom, csak a húsát használom, a magos részt kidobom, meglocsolom kevés olívaolajjal, és pár csepp balzsamkrémmel.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

szendvicsek2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6913755338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.12.31. 11:48:28

Boldog Új Évet, Heni, és további jó munkát!