Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Vendégváró szendvicsek

2018. december 30. - Heni süt neked

Ha az ember a mai világban úgy dönt, hogy pl. szilveszterre vendégül látja pár barátját, vagyis bulit rendez, ezzel bevállalja, hogy az étel-ital ellátmányt is biztosítja. Hiába a sok trendi, puccos ételféle, azért alapnak megmaradnak a szendvicsek. Csak az nem mindegy, hogy milyenek. Mert lehet…

Tovább

Marha tagine aszalt sárgabarackkal

Ha az ünnepekre valami mást szeretnél, nem a megszokott évtizedes menüsort, elég bevállalós vagy, hogy szembe menj a tradícióknak, akkor szívből ajánlom ezt a csodás ízbombát, ami minden jót és finomságot tartalmaz, aminek egy karácsonyi ételben csak lennie kell. Ez nem más mint a tagine (tázsin).…

Tovább

Brokkolis csirkemell kockák, chilis napraforgómaggal

Ez az étel egy igazán kímélő, kalóriaszegény, ámde igazán ízletes fogás. Selymes ízvilágát a fokhagyma bolondítja meg, ami ebben a megfázós időben különösen jót tesz a szervezetnek (aki bírja, naponta 1-2 gerezdet nyersen is elfogyaszthat szendvicsbe téve). Egy alapvetően natúr, nem túl karakteres…

Tovább

Csokoládés, vörösboros, zöldséges marharagu

A tél beálltával az ember kényeztetésre vágyik. Plusz melengetésre, kedveskedésre, bújásra. Ilyenkor maga a mennyország egy takaróval, vastag zokniban, egy bögre forralt borral behúzódni a heverő sarkába a lámpa alá és elővéve kedvenc könyvünket csak olvasni, olvasni, olvasni. No meg a kedvenc…

Tovább

Zsályás nyúlmáj sütötökkel, borsóval

Soha életemben nem ettem még nyúlmájat, pedig nagy máj fan vagyok. Egyszer csak az egyik szupermarket húspultjában kokettált velem egy épp akkor frissen kitett doboznyi cucc. Gondoltam egyet és megvettem. Jól tettem. Ízében leginkább a csirkemájhoz hasonlít, de mégsem olyan. Tömörebb az állaga,…

Tovább

Sült sütőtökkrémes, pestos metélt

Télen eljön a sütőtök időszaka. Mindenkiben emlékeket idéz, amikor a sütőből felszállnak az illatok, mi pedig élvezettel majszoljuk a krémes, édes sült sütőtököt. Én leginkább a kanadai, avagy sonkatököt kedvelem a legjobban, mert ennek önmagában olyan édes a zamata, hogy semmi további ízesítés nem…

Tovább

Beluga lencse édesköménnyel, sült kolbásszal

A beluga lencse, másnéven kaviár lencse, egy enyhén diós aromájú csodás hüvelyes fajta. Apró szemű, fekete formájáról kapta a nevét, hiszen valóban úgy néz ki, mint a kaviár. Felhasználása igen sokrétű. Ez a fajta lencse ma már nagyobb szupermarketekben, bioboltokban is elérhető és megfizethető.…

Tovább

Fokhagymás-joghurtos gombasaláta

A gomba sokféleképpen elkészíthető. Ritkán szoktuk azonban salátaként, köretként tálalni, vagy akár önálló fogásként ebédre vagy vacsorára. Ez a mostani egy karakteres ízesítésű, tökéletes ízvilágú fogás. Joghurttal készítve kissé savanykásabb, a fokhagymától zamatosabb, a rengeteg petrezselyemtől…

Tovább