Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Pirított tofu édes chiliszósszal

2019. január 02. - Heni süt neked

Tudom, most sokan fanyalogni fognak, hogy jajjjj, tofu. Az íztelen, gumiszerű ízé. Hadd emeljem ki a hányattatás szomorú sorából a tofut, amit ha úgy kezelünk, mint egy natúr alapot, amit aztán olyan ízűre, formájúra, állagúra alakítunk, amilyenre csak kényünk és kedvünk szerinti, akkor a legjobb alapanyaggá avanzsál szegényke. 

Mint például ezzel a pirított megoldással, ahol a szójakockák ropogósak, ízesek és kimondotan különlegesek. Ha eltekintünk az előítéleteinktől, akkor csuda finom ételeket készíthetünk tofuból.

img_7095.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 zacskó tofu (lehet natúr, de lehet ízesített is, mint pl. pritaminos, snidlinges stb...)
  • 1 tk kurkuma
  • 2 ek étkezési keményítő
  • só, bors
  • 4 ek édes chiliszósz
  • 1 cs. újhagyma zöldjével

img_7097.jpg

Elkészítése:

Az alap, hogy megvásárolt tofut (vákuumcsomagolás, kevés lében tartás) átvarázsoljuk egy szárazabb, tömörebb állagú valamivé. Kezdjük azzal, hogy a lecsepegtetés után ráteszünk egy tányért, arra pedig valami nehezéket (konzerv, mozsár stb.) és hagyjuk, hogy kifolyjon belőle a felesleges nedvesség. Ha ez megvan, akkor vágjuk fel hüvelykujjnyi kockákra, majd forgassuk meg kurkumával színezett keményítőben, azután kevés forró olajban süssük ki/pirítsuk át. Adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát (a zöldjét se felejtsük el) és azzal pirítsunk rajta egyet.

Tálaláskor, amíg még forró a sült tofu, öntsük nyakon az édes, fűszeres chiliszósszal, így kicsit be tudja még szívni ezeket az aromákat.

Önmagában vagy rizzsel, bulgurral tálalva egy különleges és a maga nemében tökéletes fogást kapunk!

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_7100.jpg

                

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4614416938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vandorszekely 2019.01.04. 09:16:51

kifollyon, hüvélykujjnyi, majd//majd. Ez azért nem volt szép kedves... A keményítő milyen célt szolgál?

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.01.04. 09:18:52

@vandorszekely: teljesen jogos, javítottam. Köszönöm!
A kemenyito ropogosabba teszi kisütéskor a tofu kockákat.