Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Ínyenc káposzta

2019. január 04. - Heni süt neked

Ha szereted a fejes káposztát, akkor ennek nem fogsz tudni ellenállni. Van ebben minden, amitől önálló életre kell és magával ragadóan csábító. Dinsztelt káposzta, fokhagyma, kapor és végül isteni, krémes tejföl. Mennyein ízes, kicsit még ress (bevallom én úgy szeretem, ha van még mit harapni a zöldségen), de azért nem kemény. A kapor olajos aromái kiolvadnak a serpenyőben, ahol aztán a tejföl selymessége teszi fel az i-re a pontot. Nélkülözhetetlen a só, bors, de más fűszert nem igényel. A fokhagyma zamata csak emel ezen a már amúgy is magas szinten. Pikánssá teszi és egyben megbolondítja. Ez a gyors és a maga nemében egyszerű finomság önálló ételként vagy akár sültek mellé, esetleg tükörtojáshoz is pazar. 

img_5637.JPG

Hozzávalók 2 főre:

  • 50-60 dkg fejes káposzta
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 dl tejföl - lm diétában lm tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés zsiradék/olaj

img_5609.JPG

Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot és tegyük rá a felszeletelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a reszelt vagy szétnyomott fokhagyma gerezdeket, majd fedjük le és dinszteljük meg a kellő puhaságig. Nem árt, sőt kimondottan jót tesz neki, ha picit odakap. Ha kész, keverjük bele a tejfölt és az apróra vágott kaprot, egyet rottyantsunk még rajta és már kész is.

Mindennel együtt 15 perc alatt ízletes és egészséges ételt kapunk. 

Tálaláskor egy kanál tejfölt tegyünk még a tetejére. Mennyei lesz!
Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6026.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5614217943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.