Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Rakott dinsztelt káposzta kolbászhússal

2019. január 21. - Heni süt neked

Igen, tudom. Kicsit vadul hangzik. Pedig fenomenális. Volt itthon a fagyasztómban jóféle kolbászhúsom, meg egy fej káposztám. Gondoltam egy merészet és összepárosítottam. Hogy ne legyen túl száraz, a rétegelést tejföllel gazdagítottam. Őszintén állíthatom, elég jól sikerült. Semmi extra, ismert ízek, mégis egy teljesen más ízvilág. Azt tudni lehet, hogy a káposzta és a kolbász nagy cimbik. Tehát az ötletem volt hamvában holt, vagy annyira forradalmi, hogy ahhoz azért át kellene állítani a gyomrunkat. Sima ügy. Kevés alapanyag és fűszer, nem sok előkészítés, egy kis sütőben pirulás és már kész is ez a nagyszerű egytálétel. Picit nehéznek tűnhet, pedig nem. A kolbász nem zsíros, mert kisütöttem, a káposzta pedig ezen a nem sok zsiradékon, fedő alatt lett lepirítva,  

Tessék kipróbálni, mert az a "mind a 10 ujjamat megnyalom utána" típusú étel ez. 

img_7335.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél fej fejes káposzta
  • 0,5 kg kolbászhús - a sütnivaló kolbász kiszedhetjük a bélből és már meg is van!
  • 4 dl tejföl - lm diétában lm tejföl vagy joghurt
  • kevés só, bors 

 ec964971-f86e-42d9-8722-667fe69c0a43.JPG

 Elkészítése:

Süssük ki a kolbászhúst, majd ha már elkészült, vegyük ki a serpenyőből és egyelőre tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük le a szálasra és vékonyra felszeletelt káposztát, picit sózzuk, borsozzuk. Azért csak picit, mert a kolbász mindig erőteljesen van fűszerezve.

img_7337.jpg

Ha elkészültünk a káposztával is, akkor egy kisebb, de mély tűzálló tálba tegyünk egy réteg dinsztelt káposztát, rá egy adag tejfölt, majd jöhet a sült kolbászhús. Majd egy újabb rétegezés következik. A legvégén a káposzta tetejét locsoljuk meg ismét tejföllel, és tegyük előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Miután minden alapanyag már készre lett sütve, így csak a tejfölnek kell idő, amíg beleolvad a rétegekbe, és a tetején pedig gusztán megpirul.

Ezzel el is készült ez az igazi téli, melengető ételünk, ami egy igazi ízbomba.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

 img_4441.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr914568252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása