Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöldség rizottó sült csirkemájjal, gránátalma melasszal

2019. április 04. - Heni süt neked

Igen, zöldség rizottó és nem nem zöldséges. Mert hogy ebben egy szem rizs sincs, annyi is sok. Van helyette viszont borsó, répa, édesburgonya. Mindez lehetőleg apróra és egységesre vágva. És persze ott van a hagymán sült csirkemáj. A maga nemes egyszerűségével. Amit csak kebelbarátja, a zsálya gazdagít. Ez az étel pofonegyszerű és nagyon finom. Könnyed és tavaszias. Ízekben gazdag és elvarázsoló. Ha még hozzá tesszük a végén a gránátalma melaszt, akkor aztán tátva marad a szánk, ezt garantálom. Olyan csavar ez az édes kis semmiség, hogy na! Persze lehet pótolni balzsamecet krémmel, amit már nagyobb szupermarketekben mindenhol kapni, de nem ugyanaz, Érdemes egy arab fűszereshez eljutni (oda egyébként szerintem mindig érdemes) és beszerezni ezt az édes, mégis kicsit sananykás szirupot, ami megkoronáz sok ételt, nem csak salátákat. Itt is ez történt. Hiszen a máj, a zsálya, szinte könyörög ezért a befejezésért. :)

img_7796.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • sokféle zöldség (pl. répa, édesburgonya, borsó)
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma
  • zsálya, só, bors
  • gránátalma szirup (vagy balzsamecet krém) 
  • kevés olaj

img_7787.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, majd tegyük rá a májat. Sózzuk (igen, a szárnyasoknál a májat lehet sózni, nem keményedik meg!!!), borsozzuk, szórjuk meg a zsályával. Pirítsuk össze őket. Közben egy másik serpenyőbe tegyük az apróra vágott zöldségeket, öntsük fel kevés hús-, vagy /zöldség alaplével és kevergetés mellett hagyjuk elpárologni. Majd újból öntsük fel, süssük le. Ezt addig folytassuk, amíg megpuhul minden. Ez lesz a zöldség rizottónk, az ételünk alapja, amire tálaláskor ráhalmozzuk a hagymás, fűszeres sült csirkemájat.

És akkor tadaaaaam! Most jön az (est) fénypontja: nagyvonalúan, egy laza csukló mozdulattal öntsük nyakon a gránátalma sziruppal. 

Tálalhatunk :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9614685890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása