Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Sonkás...zöldség

2019. április 22. - Heni süt neked

Húsvét után a megmaradt sonkából általában sonkás tésztát készítünk. Azonban van egy egészségesebb, könnyedebb verziója ennek, ahol a tésztát a zöldségek váltják ki. Valljuk be őszitén, hogy az ünnepek alatt degeszre esszük magunkat ha kell, ha nem. Rengeteg finomság vár ránk húsvétkor, ami azért kellően megterheli a gyomrunkat. Így teljesen természetes, ha a nagy lakmározások után valami könnyű, lightos ételre vágyunk. 

Tökéletes megoldásnak tűnik, ha a sonkástészta elkészítésének metódusával, de tészta helyett zöldséggel készítjük el ezt a finomságot.

img_8172.jpg

Hozzávalók2 főre:

  • 50 dkg vegyes zöldség (zöld ceruzabab, répa, karfiol stb.)
  • 25 dkg maradék főtt sonka
  • 1 db tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl/jughurt - lm diétában ennek megfelelő
  • bors, csipet só
  • pár csepp olaj

img_8175.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Vágjuk apró darabokra a sonkát, adjuk hozzá az egész kis kockákra vágott hagymát, majd a tejfölt, borsozzuk, végül üssünk bele egy tojást. Keverjük alalposan össze!

Egy serpenyőt nagyon kevés olajjal kenjünk ki. Tegyük bele a (z akár fagyott zöldségeket), egy kis csipet sóval ízesítsük. Borítsuk be az egészet a tejfölös sonkával, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig. Legyen jó ropogós a teteje, a sonka süljön át alaposan!

Tálaláskor szórjuk egy csipet friss mentával! Üditően dob rajta egyet :)

Igazán finom, könnyed és nagyon ízes ebédet kapunk így. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8173.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7514779838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.