Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Marharagu lábszárból gombával, zöldséggel

2019. május 25. - Heni süt neked

 Ha hétvége, akkor valami egytálétel a legmegfelelőbb ebédre. Méginkább, ha végre jobb idő ígérkezik, és inkább kimozdulnánk otthonról, mintsem, hogy a konyhában pepecseljünk. Erre a legjobb megoldás ez a recept, ami egy tartalmas marharagu, rengeteg zöldséggel és omlósra főtt mennyei lábszárral. Csak összekészítjük és máris mehet az edénybe, ahol szépen, lassan 1 óra alatt puhára fő és az ízek is összeérnek. Csak ajánlani tudom!

Íme:

img_8204.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 kg marhalábszár
  • 0,5 kg Portobello vagy nagyobb, vastaghúsú csiperke
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál szár zeller
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, szemes és őrölt bors, fűszerpaprika, babérlevél
  • (friss) majoranna
  • zsiradék

Elkészítése:

Kockázzuk fel a lábszárat és a zsiradékon megdinsztelt hagymára dobjuk, majd fehéredésig lepirítjuk. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, kivéve a gombát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon főzzük 35-40 percig. Ekkor dobjuk bele a gomba kockákat (az Amigó, ami gombánk termékcsalád Portobellója a legjobb ehhez - szerencsére már Tesco, Spar, Aucha, Metro áruházakban megtalálhatóak) és főzzük tovább még 15-20 percig, de már fedő nélkül és kissé nagyobb lángon. A lényeg, hogy a hús puha legyen, a szaft pedig besűrűsödjön annyira, amennyire egy jó ragunak kell. Se híg, se túl száraz ne legyen! Lehessen tunkolgatni, kanalazni a szaftot. Az összeért ízek eredménye, hogy a zöldségek és a hús olyan harmóniában adják ki az aromáikat, hogy az már költészet. 

Friss, ropogós kenyérrel a legjobb, de ki-ki elkészíteheti hozzá kedvenc köretét.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_8205.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6014820334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedélyes Paraszt 2019.05.26. 19:14:02

Nem hangzik rosszul, habár én az erőteljesebb ízeket szeretem. AZ enyém így néz ki: ufile.io/qpkmiahg

enrikokaruszo 2019.05.26. 19:36:11

marha és zöldség egyszerre?
nekem a marha minimum 3 órát kell főjön. ez hogy?

Pierr Kardán 2019.05.26. 21:47:58

@enrikokaruszo: Marhalábszárnak valóban kell legalább 2.5-3 óra, hogy megfelelően puha legyen, a recept szerinti ideig főzve olyan rágós marad, hogy a kutya se tudná megrágni :-((

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.05.27. 11:24:49

@Pierr Kardán és @enrikokaruszo: a jó minőségű hús, az apró kockákra metélés, valamint a fedő alatti főzés csodákat tesz! próbáljátok ki egyszer!
süti beállítások módosítása