Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Spenótos-paradicsomos rakott tőkehal

2019. június 03. - Heni süt neked

Egy jól kezdődő hétre. Egy húsmentes hétfőre (vagy bármely másik napra). Egy könnyed, laza halas étel. Egy olyan étel, amit még azok is kedvelnek, akik nem rajonganak a halakért. Zöldséges, üde, mondhatni kívánatos. Nem sok fűszert kíván, de ami kevés van rajta, azt minden falat meghálálja. Az egész rakottas piszok egyszerű és ehhez képest istenien finom. Kipróbálasra erősen ajánlott! :)

img_8394.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg tőkehal filé
  • 2 -3 nagyobb szem burgonya
  • 1 doboz bébi spenót
  • 2 nagy szem paradicsom
  • só, bors, őrölt koriandermag
  • kapor - opcionális
  • 1 kanál piros peszto - opcionális
  • 3 dl görög joghurt - lm diétában növényi joghurt vagy laktózmentes

img_8398.jpg

Elkészítése:

Főzzük meg héjában a krumplikat, majd egy tűzálló tálba karikázzuk fel és sózzuk, borsozzuk meg kicsit (egy csep olajjal érdemes kikenni előtte a tálat) . Erre jöhet a felszeletelt paradicsom, majd a spenót. Erre is szórhatunk egy kevés fűszert. Végül a halat tegyük le szépen, egymás mellé fektetve, hogy fedjék egymást. Szórjuk meg őrölt korianderrel, sóval, borssal, és kaporral. A tetejét kenjük le a vörös pesztókrémmel elkevert joghurttal, majf toljuk a sütőbe 180 fokra, 20-25 percre. 

Ezzel el is készültünk! Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy könyebben tudjuk szép kockára szeletelni. Kevert, natúr salátával igazán mennyei.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9914875456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.