Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Sárga laska, sárga cukkini és a tofu esete

2019. szeptember 03. - Heni süt neked

Szeretem a színek tobzódását az ételeimben. De van, amikor az egyszínűség a legszínesebb megoldás. Mint pl. ennél az egytálételnél is, ami (majdnem) csak sárga alapanyagokból áll. Mégis látványos. Szerintem. Sárga cukkini, sárga laskagomba, füstölt tofu (majdnem sárga) és póréhagyma, ami dinszteléskor már tényleg sárga...

Mindehhez egy csepp (sárga) angol mustár, só, bors, és (sárga) chilipaprika. Na jó! Egy árva zöldszínű zöld cukkini is belekeveredett. Szégyelte is magát ebben a társaságban... :)

Szép, színes, illatos, finom, különleges. Hogy csak a jelzőknél maradjak. 

Szerintem kívánatos is.   

img_8795.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 2-3 db zsenge sárga saláta cukkini
  • 1 db póréhagyma
  • 50 dkg sárga laskagomba (köszönet érte: Amigo, a mi gombánk)
  • 1 cs. füstölt tofu
  • só, bors, chili paprika
  • 1 tk. angol mustár - vigyázz! csípős :)
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl zöldség alaplé

img_8798.jpg

Elkészítése:

Karikázzuk fel a pórét, és dinszetljük meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a felcsíkozott laskát, majd a felezett felkarikázott cukkiniket. Legvégül jöhet a tofu, szintén kockázva. Keverjük óvatosan össze, h a tofu ne t9rjön össze, majd a mustár következik, és a zöldség alaplé. Hagyjuk összesülni, hagyjuk elpárologni a levet és pirítsuk le az egészet, egy kicsit nyugodtan hagyjuk odapörkölődni picit :)

Ezzel kész is! Egyszerűen isteni!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_8796.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9714971804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.