Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Karamellizált hagymás, triplasajtos, túrókrém pite

2019. szeptember 16. - Heni süt neked

Ez a sós pite egy olyan ízkavalkád, amilyet elképzelni sem tudsz, ha nem próbálod ki!  Szinte a sajtmennyországban érzed magad, ha belekóstolsz az első tökéletes falatba. A Karamellizált hagyma édessége, a háromféle sült sajt teltsége és csodás olvadtsága, a fűszeres túrókrém lágy, mégis egységes, szilárd állaga valóban a csoda maga. Ebból a pitéből egy szelet is elég a harmónia gasztronómiai megélésére. Tökéletes. Ez a legjobb jelző rá. És te is egyet fogsz érteni, amikor megkóstolod! :)

Szín-, és ízkavalkád egy húsmentes, ősznek induló hétfőre! Kihagyhatatlan.

img_9091.jpg

Hozzávalók: 

 

  • 1 cs. félkész réteslap - gm diétában rizspapírral vagy gm leveles tésztával
  • 50 dkg tehéntúró - lm túró
  • 1,5 dl tejföl - lm tejföl/joghurt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg Gouda sajt - lm diétában parmezán és növényi sajt
  • 5 dkg Karaván sajt - lm diétában füstölt növényi sajt
  • 5 dkg mozzarella - lm diétában lm mozzarella
  • fél fej lilahagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 db chilipaprika

tu_ro_kre_mes_ha_romsajtos_pite.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Keverjük ki a túrót a tejföllel és egy tojással. Sózzuk, borsozzuk. Egy kerek sütőformát olajozzunk ki alaposan. Terítsük bele óvatosan, hogy ne törjön meg, a 6 darabos réteslapot (egyben) Túl fog érni bőven a szélein, ezzel most ne foglalkozzunk, hagyjuk úgy. Öntsük bele a tejfölös, fűszeres, tojásos túrókrémet. A tetejére szórjuk a háromféle reszelt sajtot, majd a legtetejére szeleteljük fel a hagymákat. Óvatosan hajtogassuk vissza a lelógó réteslapok széleit, majd kenjük le egy felvert tojással. Toljuk a 180 fokon előmelegített sütőbe a piténket, majd hagyjuk 35-40 percig sülni. Az utolsó 5-10 percben tegyük grill fokozatra (vagy nagyobb hőre), hogy a hagymák karamellizálódjanak. 

Lefógvégül szeleteljünk rá egy chili paprikát, ha szeretnénk kissé tüzessé tenni az ízélményt! :)

Ha elkészült, pihentessük pár percig, hogy szeletelni tudjuk, mint a tortát.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9090.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr10015094802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.