Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Alternatív snack: apróhalak sütőben sütve

2019. november 15. - Heni süt neked

Szeretnél valami gyors rágcsálnivalót? Úgy nassolnál valami sósat a film alatt? Váratlan vendégek jönnek? Mindhárom kérdésre a tökéletes válasz: sült apróhalak, citrommal. Az alternatív snack! :)

Sütőben sütve nagyon gyorsan elkészül, nem lesz olajszag a lakásban, ropogós finomság lesz az eredmény, amely sokkal egészségesebb, különlegesebb (itt még halmozhatnám a pozitív jelzőket, de nem teszem), mint bármelyik chips. Csak előnye van, semmi hátrány. Nem kell utána mosogatni, nem nehezülünk el tőle, szóval csak ajánlani tudom! :)

Nem egy szépségverseny győztes étel, de annál ízletesebb! :)

img_9591.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg (fagyasztott) tengeri apróhal (nagyobb ázsiai üzletekben kapható általában kilós kiszerelésben)
  • kevés olívaolaj
  • citrom

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsi a korábban pár cseppolajjal és némi sóval meghintett ls összekevert halakat. Toljuk be a sütőbe és süssük 180 fokon kb. 25 percig, vagy amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

Ezután egy tálra halmozzuk az apróhalakat, locsoljuk meg pár csepp citromlével (de ne áztassuk el, vigyázzunk, hogy ropogós maradjon!), majd egy citromot daraboljunk fel és tegyük a tálra, hogy mindenki ízlése szerint használhassa. És ennyi! :)

Csipegethetünk a közös tálból, miközben finom fehérbort kortyolgatunk hozzá. Mennyei élvezet. Pofonegyszerű, semmi truváj nincs benne, mégis kápráztatóan finom csemege.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_9594.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6315266926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása