Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Mustáros-tárkonyos, krémes csirkemell, bébi laskával

2019. május 18. - Heni süt neked

 És eljött végre a friss fűszernövények ideje, amikor csokorban kaphatóak, frissen, üdén, illatosan! Végre! Az egyik nagy kedvencem a tárkony. A tárkony, amit egyrészről megbocsáthatatlanul keveset használunk (nagyjából a tárkonyos csirkergu levesnél ki is merül a felhasználása), másrészről azon…

Tovább

Fűszeres marhahátszín céklával, répával, házi BBQ mártásban

 Bizonyos ételeket a hentesem inspirál. A tipikus gombhoz a kabátot verzió jön be olyankor, amikor belépve az üzlethelyiségbe, máris kokettál velem egy darab gyönyörű hús. Ez esetben is így történt, amikor első látásra szerelembe estem egy márványos, csodás marhahátszínnel. Még nem tudtam mi lesz…

Tovább

Spárgafőzelék! Mi más?

Ezerrel tombol a spárga szezon. Olvasunk mindenféle receptről, ami süti, rántja, baconbe tekeri, tésztára fekteti, szóval van itt kérem minden, mint a búcsúban. Ha megengeditek én most egy pofonegyszerű spárga ételt mutatok be, amiben semmi trendiség, semmi flanc nincs, mert hiszen ez egy mezei…

Tovább