Igen, a mondat sorrendje direkt ilyen. Hiszen ebben az ételben a céklák színessége és íze a lényeg, a csirkecombok csak a kísérők. :) Télen minden színes zöldségnek nagyon örülök és a lehető legtöbb módon fel is használom őket. Mint ezeket a gyönyörű, sárga, lila és cirmos céklákat. Hogy még izgalmasabb legyen az egész, egy kevés fehérborral/sherryvel gazdagítjuk. Rohanós hétköznapok, lusta hétvégék tökéletes megoldása ez a finomság. 35 perc az előkészítéstől a fogyasztásáig. Sült és köret egyben! A legkényelmesebb megoldás.
És hogy milyen finom, az leírhatatlan... :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 egész csirkecomb
- 1-1 db sárga, cirmos és lila cékla
- 1 tk libazsír
- só, bors
- 1- 1,5 dl fehérbor vagy sherry
- csipet szumak - opcionális (ázsiai és arab delikátesz boltokban kapható)
Elkészítése:
A kevés libazsírt olvasszuk meg egy serpenyőben, tegyük bele a besózott, borsozott, szumakkal megszórt csirkecombokat. A szumak egy kis pikáns savanyúságot kölcsönöz az ételnek, igazán gazdaggá teszi az amúgy egyszerű sült ízvilágát. Tegyük mellé a felnegyedelt céklákat is (azokat is fűszerezzük), öntsük alá 1-1,5 dl fehérbort vagy sherryt (na, ettől még izgalmasabb lesz az egész) és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre 220 fokon. Majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra és süssük tovább 15-20 percig - a csirkecombok nagyságától függően.
Az eredmény egy ropogós bőrű, omlós sült lesz, ízes, finom céklákkal, amik habár a színüket elvesztik, zamatuk ugyanolyan csodás. A csirkecombok kisülő szaftja ízesíti meg pluszban a céklákat, amik ettől mennyeiek lesznek! :)
Ez egy igazi egytálétel, ahol a hús és a köret is egyszerre készül el. Maximum egy kis savanyúság, saláta ami ajánlott még hozzá!
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!