Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Színes céklák sült csirkecombbal

2020. február 02. - Heni süt neked

Igen, a mondat sorrendje direkt ilyen. Hiszen ebben az ételben a céklák színessége és íze a lényeg, a csirkecombok csak a kísérők. :) Télen minden színes zöldségnek nagyon örülök és a lehető legtöbb módon fel is használom őket. Mint ezeket a gyönyörű, sárga, lila és cirmos céklákat. Hogy még izgalmasabb legyen az egész, egy kevés fehérborral/sherryvel gazdagítjuk. Rohanós hétköznapok, lusta hétvégék tökéletes megoldása ez a finomság. 35 perc az előkészítéstől a fogyasztásáig. Sült és köret egyben! A legkényelmesebb megoldás.

És hogy milyen finom, az leírhatatlan... :)

szi_nes_ce_kla_k_su_lt_csirkecomb.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 egész csirkecomb
  • 1-1 db sárga, cirmos és lila cékla
  • 1 tk libazsír
  • só, bors
  • 1- 1,5 dl fehérbor vagy sherry
  • csipet szumak - opcionális (ázsiai és arab delikátesz boltokban kapható)

img_0076.jpg

Elkészítése:

A kevés libazsírt olvasszuk meg egy serpenyőben, tegyük bele a besózott, borsozott, szumakkal megszórt csirkecombokat. A szumak egy kis pikáns savanyúságot kölcsönöz az ételnek, igazán gazdaggá teszi az amúgy egyszerű sült ízvilágát. Tegyük mellé a felnegyedelt céklákat is (azokat is fűszerezzük), öntsük alá 1-1,5 dl fehérbort vagy sherryt (na, ettől még izgalmasabb lesz az egész) és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre 220 fokon. Majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra és süssük tovább 15-20 percig - a csirkecombok nagyságától függően.

Az eredmény egy ropogós bőrű, omlós sült lesz, ízes, finom céklákkal, amik habár a színüket elvesztik, zamatuk ugyanolyan csodás. A csirkecombok kisülő szaftja ízesíti meg pluszban a céklákat, amik ettől mennyeiek lesznek! :)

Ez egy igazi egytálétel, ahol a hús és a köret is egyszerre készül el. Maximum egy kis savanyúság, saláta ami ajánlott még hozzá!

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0079.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7115450878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2020.02.04. 12:55:11

Köszi a receptet, ki fogom próbálni. Amúgy is szeretem a sült céklát, de mindig magában sütöttem, eszembe sem jutott eddig hússal együtt sütni, de jónak tűnik az együtt sütés ötlete.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2020.02.06. 18:53:10

@Pierr Kardán: de jó! Örülök h tetszik a recept! :) köszi a visszajelzést!
süti beállítások módosítása