Igazi mediterrán egytálétel, isteni szószban, amit csakis foszlós kenyérrel érdemes tunkolgatni. Egy pohár vörösbor avagy roséfröccs és a mennyekben érzed magad. Kipróbálásra erősen ajánlott! :)
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált marhahús
- 1 tojás
- 1 csomag apró mozzarella golyócskák
- egy kevés panko (vagy házi kenyérmorzsa/GM kenyérből)
- só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű
- egy kevés worcestershire szósz
- 2 doboz kockázott paradicsom
- 1 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt mozzarella
- kevés zsiradék
Elkészítése:
a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és egy evőkanálnyi panko-t. Összedolgozzuk és gombócokat formázunk vizes kézzel úgy, hogy mindegyikbe elhelyezünk egy kis mozzarella golyócskát.
Kevés zsiradékot hevítünk egy serpenyőben és a húsgombócokat elősütjük benne minden oldalán (percenként forgatjuk). Majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkarikázott zsenge póréhagymát, a lereszelt fokhagymát. Összepirítjuk, de vigyázzunk, a fokhagyma meg ne égjen, mert keserű lesz! Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, majd mikor már összeforrt (pár perc), visszatesszük a húsgombócokat a szószba és kb. 15 percig hagyjuk lassú lángot rotyogni. Ha kész, a tetejére szórjunk reszelt füstölt mozzarellát. Serpenyőben tálaljuk,kínáljunk hozzá friss kenyeret!