Tegnapi békásmegyeri piacolásom egyik eredménye az egészen apró szardellák. Gondoltam, hogy ma úgyis rohanásban leszek, viszont ennék valami gyorsat, halat és finomat, így kb. 10 perc alatt el is készültem minden idők legropogósabb, ízletesebb halával. Jó, igaz! Nem igazán ebéd, de egy pénteki napon, amikor az ember nem igazán akar nagy főzést lezavarni, tökéletes megoldás ez a ropogtatnivaló. Most is, írás közben falatozom belőle. Lehet, hogy istenkáromlás, de ehhez nem borra vágytam, hanem egy pohár, hideg sörre! És igen! Tökéletes párosítás. Próbáld ki te is! Akár csak magadnak készíted, akár csak átugranak a barátaid, hidd el, kitűnő választás a sült szardella darabkák. (Chucky, a macskám is elismerően szólt róla egy megnyugtató nyávogás és szájának megnyalása közepette!) :)
VALLJUK, BE ŐSZINTÉN, AZÉRT IS SZERETJÜK, MERT VISSZAIDÉZI A NYARAT, A TENGERPARTOT, AZ ÍZEKET, HANGULATOKAT!
Elkészítése tényleg hihetetlenül egyszerű, giszen csak 4 összetevő kell hozzá: liszt, só, bors, olaj és persze a szardellák:
sóval, borssal összekevert lisztben megforgattam a halakat és forró, bő olajban aranybarnára és ropogósra sütöttem.
Végül citrommal tálaltam, hiszen az egészre ő teszi rá a koronát. Az összes ízt kiemeli a kifacsart citrom leve.
További fotók