Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csak semmi cicó... egy laza, keddi ebéd.

Póréhagymás, paprikakrémes tészta... Lazaság felsőfokon

2015. január 20. - Heni süt neked

Amúgy azt ki mondta, hogy egy jó tésztaételt csak spagettiből vagy hasonló olasz formákból lehet készíteni? Mert itt egy példa, hogy kitűnő és finom ételt fodros kockatésztából is lehet csinálni... Azt hiszem, csak a fantáziánk szab határt annak, hogy megvalósítsuk, formába öntsük elképzeléseinket. Így tettem a minap én is. Volt egy kis üveg marinált paprika a kamrában, egy szép póréhagymát és kockatésztát is találtam még. Egyből beindult az agyam: ebből egy finom, friss tésztaétel lesz.

pores-paprikaszoszos_teszta.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros kockatészta
  • 1 kis üveg marinált paprika
  • 1 fél póréhagyma
  • só, bors, olívaolaj, szójaszósz, gyömbér,

Elkészítési idő: 20 perc

 Az olajon megdinsztelem a hosszában félbevágott és alaposan megmosott pórét (a sötétebb, zöld részét is felhasználom, ezt vékonyabb szeletekre vágom, míg a fehér részt vastagabbakra). Fűszerezem, majd beleöntöm a paprikát. Összekeverem és hagyom, hogy a paprika szinte beleolvadjon a hagymás cuccba. Megbolondíthatjuk egy kis kapribogyóval és/vagy szardella csíkokkal, jót tesz neki! Mindeközben megfőzöm a tésztát sós vízben, majd leszűrés után belekeverem a szószba. Nem árt félretenni egy kevés főzővizet, mert ha túlságosan felszippantja a tészta a paprikás szúgót, akkor ezzel a lével önthetjük fel.

pores-paprikaszoszos_teszta1.jpg

És ennyi, Hölgyeim és Uraim! Maximum 20perc munka és sok élvezetes perc a fogyasztás során.

Igazán finom egy pohár roséval kínálva :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr97091225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása