Ha finomat akarsz és gyorsan, ropogósat és frissen sültet, akkor neked a húsos lapcsánka kell! Egyszerre hús és krumpli. A pasikat (is) tuti leveszed a lábáról, ha ezt elkészíted nekik, de persze a barátok/barátnők is örülni fognak neki. Termszetesen csavarunk egyet a dolgon azzal, hogy friss koriandert vágunk a húsos, burgonyás masszába kisütés előtt. Ettől könnyed és nagyon friss lesz a lapcsánkánk. Na és a saláta... Az maga az üdeség, hiszen van benne mindenféle salátába való zöldség.
Hozzávalók 4 személyre:
- krumpli 50 dkg
- darált hús 30 dkg
- tojás 1 db
- liszt 1 kanál - gluténérzékenyek ki is hagyhatják
- koriander 1 cs.
- kis fej jégsaláta
- 1 kápia paprika
- 1 kígyóuborka
- petrezselyem 1 cs.
- citrom 1 db
- olaj
- só, bors, méz
Elkészítés:
1. A krumplit megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük (robotgép gyorsít a dolgon). Lesózzuk és a felesleges levet kinyomkodjuk belőle. Hozzákeverjük a darált húst (ami lehet sertés, marha vagy akár csirke vagy pulyka is), a 1db tojást, sózzuk, borsózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, és egy kanálnyi lisztet keverünk hozzá.
2. Közben vágjuk kockára az uborkát, a paprikát, a jégsalátát és a petrezselymet. Készítsük el a dresszinget, de csak a legvégén öntsük rá. Dresszing: 1/3 rész citromlé, 2/3 rész olaj, valamint só, bors és ízlés szerinti méz. Egy zárható kis üvegben rázzuk össze, így könnyen elegyednek az összetevők.
3. Forró olajba tesszük a húsos reszelt krumplit egy evőkanál segítségével. Ha kell, kicsit lapítunk rajta. Mindkét oldalát megsütjük.
4. Ha elkészült a lapcsánka, a dresszinget már önthetjük is a salátára.
Ez az étel magáért beszél, így semmi mást nem kívánhatok, mint kíváncsiságot, ami majd motivál az elkészítésére. Sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)