Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Hagymás-paradicsomos sült fekete bab kolbásszal

2020. február 21. - Heni süt neked

Szögezzük le: ez nem egy könnyű étel. Sem a bab, sem a kolbász. Azonban hány alkalommal csábultunk már el egy-egy olyan étel miatt, amiről tudtuk, hogy nem a mai egészségtudatos táplálkozás alapdarabja?! Néha lehet bűnözni. Néha KELL bűnözni! Néha fel lehet rúgni a saját magunk által állított szabályokat. És ha már idáig eljutunk, akkor ezzel az étellel tegyük, mert bűnösen finom és piszkosul zamatos! :)

Ha ezen az egész "bűnös élvezet" dolgon már túlléptünk, akkor már csak plusz előny, hogy hamar elkészül, egy edényt használunk (nem kell a mosogatással nagyon bajlódni utána), valamint egytálételt kapunk, vagyis a hús és a köret (szinte) egyben sül.

Ezek után maradt bárkiben is egy cseppnyi kétely akár, hogy elkészítse-e ezt a mennyei finomságot? Talán csak egy kérdés merül fel: MIKOR????

 img_0408.jpg

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 2 szál sütnivaló kolbász
  • 2 doboz jó minőségű fekete bab konzerv
  • 1 doboz kockázott paradicsomos konzerv
  • 1 fej (lila) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma - opcionális
  • só, bors (őrölt és szemes egyaránt), chilipehely (opcionális), 1 babérlevél

 


Elkészítése: 

Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyük bele a kolbászokat (zsiradék hozzáadása nélkül!) majd hagyjuk közepes, majd alacsony hőfokon szépen megsülni (fedő alatt). Miután kiengedte a zsírját, szaftját, és megsült a kolbász, vegyük ki és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a laskára felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a levétől megszabadított babot. Pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a paradicsomot (levével együtt) és a belereszelt fokhagymát. Most jöhet egy csipet chilipehelyés a babér. Süssük össze kb. 10 percig (több nem kell, hiszen a bab már meg van főzve), hogy az ízek összefőjenek.

Tálaláskor helyezzük az egész tetejére a sült kolbászokat. 

El is készültünk ezzel az isteni sült babos, sült kolbásszal. Nem diétás, de eszelősen finom! :)

Ha nagyon durvulni akarunk, akkor puha fehér kenyérrel kínáljuk, na és persze valami finom savanyúsággal!

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0412.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7315483540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása