Ahogy közeledik a tavasz öles lépteivel, egyre inkább a hús nélküli és könnyedebb ételeket részesítem előnyben. De a tészta is hiányzik. Így kombinálva a két feltételt, megszületett az alábbi zamatos, és pofon egyszerű tésztaétel.
Hozzávalók 4 személyre:
- széles metélt tészta 50 dkg
- gomba 50 dkg
- tejszín 2 dl
- friss tárkony
- vaj 5 dkg
- bébi spenót 1 doboz
- lilahagyma 1 db
Elkészítés:
1. a tésztát feltesszük főni sós, lobogó vízbe. Kifőzzük, leszűrjük. Mindig tegyünk el egy keveset a főző léből! Később jól jöhet.
- Közben a lilahagymát apró kockára vágjuk, vajon megdinszteljük, sózzuk, borsózzuk, beletesszük a laskára vágott gombát, összepirítjuk, megszórjuk a friss tárkonnyal.
3. felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Levesszük a tűzről.
- Tálaláskor egy mély tálban összekeverjük a tésztát a tejszínes, tárkonyos gombával, majd belekeverjük a bébi spenótot. Ha túl sűrű lenne, öntsük fel egy kis pohár főzővízzel.
Jó étvágyat! Főzésre fel :)