Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Spenótos-gombás piláf

2015. május 15. - Heni süt neked

Ez a nap megint olyan semmilyen. Az időjárás olyan izé, a fejemben mintha egy nagy mammut bulizna, a kedvem is az a tipikus minden mindegy. Gondoltam készítek egy olyan ebédet, ami pillanatok alatt elkészül és egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Na, a piláf pont ilyen. Kevés, de markáns fűszer, pár alapanyag, amitől az ember visszanyeri pillanatokra elvesztett életkedvét.

Szívből ajánlom ilyen és egyéb napokra is! :)

 

gombas_spenotos_pilaf3.jpg


Hozzávalók 4 személyre:

  • rizs 30 dkg
  • bébi spenót 50 dkg
  • vöröshagyma 1 fej
  • gomba 25 dkg
  • olaj 1 dl
  • só, bors, szerecsendió, zsálya

Elkészítés:

  1. A rizst dupla mennyiségű vízzel öntsük fel egy lábosban, sózzuk, borsózzuk, és fedő alatt kis lángon addig   főzzük, amíg teljesen megpuhul. Kb 20-25 perc.
  2. Közben vágjuk fel a gombát. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szintén csíkokra felvágott hagymát és pirítsuk együtt tovább gombával. Ne hagyjuk, hogy lé maradjon alatta, süssük, pirítsuk le alaposan! Fűszerezzük a szerecsendióval, borssal.
  3. Mikor a rizs elkészült, keverjük bele a pirított gombát, legvégén tesszük hozzá a spenótot, majd adjuk hozzá a zsályát.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr367462162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása