Ez a nap megint olyan semmilyen. Az időjárás olyan izé, a fejemben mintha egy nagy mammut bulizna, a kedvem is az a tipikus minden mindegy. Gondoltam készítek egy olyan ebédet, ami pillanatok alatt elkészül és egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Na, a piláf pont ilyen. Kevés, de markáns fűszer, pár alapanyag, amitől az ember visszanyeri pillanatokra elvesztett életkedvét.
Szívből ajánlom ilyen és egyéb napokra is! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- rizs 30 dkg
- bébi spenót 50 dkg
- vöröshagyma 1 fej
- gomba 25 dkg
- olaj 1 dl
- só, bors, szerecsendió, zsálya
Elkészítés:
- A rizst dupla mennyiségű vízzel öntsük fel egy lábosban, sózzuk, borsózzuk, és fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Kb 20-25 perc.
- Közben vágjuk fel a gombát. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szintén csíkokra felvágott hagymát és pirítsuk együtt tovább gombával. Ne hagyjuk, hogy lé maradjon alatta, süssük, pirítsuk le alaposan! Fűszerezzük a szerecsendióval, borssal.
- Mikor a rizs elkészült, keverjük bele a pirított gombát, legvégén tesszük hozzá a spenótot, majd adjuk hozzá a zsályát.