Csak úgy. Mert egyszerű. És mert nagyon finom. Csak az élvezet miatt... :)
Egyben sült rövidkaraj, sült hagymával és almával. Semmi flanc, semmi őrület. Végy egy (öntöttvas) edényt, tegyél bele egy kis zsiradékot, tedd rá a félbevágott hagymákat, a fokhagymákat héjukban, erre helyezd a besózott, beborsozott húst, majd öntsd fel egy kis vízzel. Szárított chilit tettem még bele. 1 órát lefedve párolódott, majd levettem a fedőt, beletettem a negyedbe vágott almákat és így még egy háromnegyed órát sütöttem, míg ropogós piros lett a hús teteje. Ennél egyszerűbb és pazarabb ételt most hirtelen nem is tudok elképzelni. A hús jól átsült, de szaftos maradt. Az alma pikánssága és a sült hagymák csodás íze mennyei volt. Köret nem is kellett. Így volt tökéletes...
Hozzávalók:
- 1 kg csontos rövidkaraj
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej lilahagyma
- 2 nagy fej alma
- zsiradék, só, bors, chili