Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Narancsos sült cékla és zeller

2020. február 24. - Heni süt neked

Könnyed ajánlatom húsmentes hétfőre ez az alábbi finomság. Tél lévén a gyökérzöldségek könnyen és olcsón beszerezhetőek. Semmi más dolgunk nincs, csak kellő fantáziával és fűszerezéssel bolondítsuk meg. Mint ahogy ennél az ételnél is. Hiszen az alap csak zellergumó és cékla. De naranccsal, egy kevés kardamommal, sóval, borssal elkészítve teljesen más dimenzióba kerülnek. 

Érdemes kipróbálni! :)

img_0430.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 2 db cékla
  • 1 kisebb gumó zeller fele
  • pár csepp olívaolaj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 icipici csipet kardamom (vigyázz, nagyon karakteres íze van!) - opcionális
  • só, bors
  • szezámmag - díszítéshez

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk egyforma nagyságú kockákra (kicsikre - így szebben mutatnak és gyorsabban is puhul). Hevítsünk fel kevés olajat, tegyük bele a felaprított céklát és zellert, majd csavarjuk rá a narancs levét - előtte reszeljük le a héját!

Fűszerezzük, majd hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Hamar elkészül.

Isteni az íze, és igazán különleges. A földes ízjegyek és a kardamom fantasztiusan harmonizálnak egymással. A narancs pedig egy igazi csavar ebben a történetben, ami életre kelti az egészet. :)

Tálaláskor szórjuk meg reszelt narancs héjjal és szezámmaggal. 

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0429.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1015488566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása