Még mindig az egyszerűség és az egyszerűségében tökéletes ízek jegyében, hadd mutassam be a már jól ismert mozzarella paradicsommal. A napízű, telt aromákkal bíró érett, színes paradicsomok lettek a gyengéim. Mert nem csak a zamata, de esztétikai értéke, a látvány is olyan mennyei, hogy erős addikciót okoz. Tudom, ezer éve,de legalábbis a 90-es évek eleje óta, mikor is kis hazánkban megjelent a mozzarella revelációja, már mindenki unásig érzi a szájában a sajt-paradicsom-bazsalikom szentháromságának ízét. Igen ám, de ne trendekhez igazítsuk magunkat, hanem a vágyainkhoz. Például amikor vágyunk egy igazi bivaly mozzarellára minőségi paradicsommal. Mert érezni akarjuk azt a valami megfoghatatlanul egyszerű ízharmóniát, amit csak ők tudnak nyújtani. És lehet bátran felrúgni a szabályokat és NEM bazsalikommal (ó, mily szentségtörés),hanem friss oregánóval gazdagítsuk ezt a duót. Egy kis olívaolaj, durva szemű tengeri só, és frissen őrölt bors kell a komplex hatáshoz. Ennyi. És kész is a nyári reggelijeim másik nagy kedvence. Mottóm még mindig: A kevesebb több.