Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fokhagymás pirított cukkini, sült sertés szűzérmékkel

2015. július 19. - Heni süt neked

A legtöbbször az határozza meg, hogy mit főzök, hogy mit lelek a zöldségesnél vagy a hentesnél. Bukom a szép, színes zöldségekre, amiket már nem nagy kunszt beszerezni. Így vagyok a cukkinivel is, aminek íze ugyanaz, ha sárga, ha zöld, a szemnek mégis kívánatosabb, ha vegyítjük.

Amúgy meg kinek van kedve a konyhában lenni ilyenkor? Enni mégis kell... Lehetőleg változatosan. Nem lehet mindig salátát enni. Itt egy recept, ami 15 perc alatt elkészül és az eredmény valami csodás. Könnyed ebéd vagy vacsora. Szívből ajánlom!

sult_cukkini_sertes_szuzzel1.jpg

Hozzávalók:

  • 2-2 db zsenge sárga és zöld cukkini
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • zellerzöld
  • 1 db szűzérme
  • só, bors
  • zsiradék

Elkészítése:

a szűzérmét vastag szeletekre vágjuk, kicsit lenyomkodjuk, hogy szép medalion formákat kapjunk. Megszórjuk sóval, borssal. A felforrósított serpenyőbe teszünk kevés zsiradékot és megsütjük a szüzet mindkét oldalán kb. 3-3 percig. Így kívül ropogós, belül szaftos és puha marad. Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékra dobjuk a vékonyra felszelt cukkinit (én robotgéppel szeltem fel, 1 perc alatt ). Fokhagymanyomón átnyomunk 4 (!) gerezd fokhagymát, kell ennyi, hisz a cukkininek szüksége van a karakteresebb fűszerekre. Sózzuk, majd átpirítjuk az egészet. A végén megszórjuk aprított zellerzölddel. Rákattantam az erőteljesebb ízére, amikor már a petruska uncsi, a koriander drága, akkor a zeller maga a csoda :)

Ennyi! Csapó! Vége! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr77639606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása