Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ludaskása, csirkéből...

2015. szeptember 11. - Heni süt neked

Minek várjak novemberig? Márton napi ludaskását ilyenkor is szuper elkészíteni. Igaz, nem lúdból, de csirkéből és úgy, ahogy mi szeretjük... Vagyis csirkemáj, zúza, szív, sok-sok sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó és rizs felhasználásával. Nyakon öntve finom csirkeaprólék levessel, amiben ez a sok finomság főtt. Így nem egy száraz, hanem kicsit szaftosabb "ludaskását" kapunk. Isteni ízek, zamatok, harmóniák. És kellően sok őrölt bors... Ez az egyik titka. :)

rizseshus.jpg

Elkészítése:

  • csirkeaprólék (szárny, nyak, csirkefarhát, zúza, máj, szív)
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fehér répa
  • 10 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
  •  negyed zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg rizs
  • só, bors

Elkészítése:

Feltesszük az aprólékot főni, amikor már forr, bezöldségeljük, majd az újabb forráskor takarékra tesszük a lángot,hogy csak gyöngyözzön.Ha már a zúza is puha, összesen kb. 40 perc alatt, elkészült a leves. Ez idő alatt a rizst megfőzzük. Majd összekeverjük a felaprított, főtt zöldséget, a zöldborsót, valamint a zúzát, májat és szívet. Borsozzuk, kis levessel megöntözzük, majd tálaljuk. Egyszerű, finom és megint egy 2in1 étel, hiszen van egy jó levesünk és egy finom rizses kásánk... :) Ja, és olcsó!!!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr917778894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása