Minek várjak novemberig? Márton napi ludaskását ilyenkor is szuper elkészíteni. Igaz, nem lúdból, de csirkéből és úgy, ahogy mi szeretjük... Vagyis csirkemáj, zúza, szív, sok-sok sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó és rizs felhasználásával. Nyakon öntve finom csirkeaprólék levessel, amiben ez a sok finomság főtt. Így nem egy száraz, hanem kicsit szaftosabb "ludaskását" kapunk. Isteni ízek, zamatok, harmóniák. És kellően sok őrölt bors... Ez az egyik titka. :)
Elkészítése:
- csirkeaprólék (szárny, nyak, csirkefarhát, zúza, máj, szív)
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb fehér répa
- 10 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
- negyed zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg rizs
- só, bors
Elkészítése:
Feltesszük az aprólékot főni, amikor már forr, bezöldségeljük, majd az újabb forráskor takarékra tesszük a lángot,hogy csak gyöngyözzön.Ha már a zúza is puha, összesen kb. 40 perc alatt, elkészült a leves. Ez idő alatt a rizst megfőzzük. Majd összekeverjük a felaprított, főtt zöldséget, a zöldborsót, valamint a zúzát, májat és szívet. Borsozzuk, kis levessel megöntözzük, majd tálaljuk. Egyszerű, finom és megint egy 2in1 étel, hiszen van egy jó levesünk és egy finom rizses kásánk... :) Ja, és olcsó!!!
Jó étvágyat!