Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Paradicsomos húsgombócok - másképp

2015. szeptember 14. - Heni süt neked

Van élet a menza kajákon túl - ezt egy ideje már tudjuk. Hálásan rebegve imát a pioníroknak, akik utat törtek a tökfőzelék, sárgaborsó főzelék, paradicsomszószok megszokott és utált világában (pl. Főzelékes Feri). Ma már meg lehet etetni, mi több szerettetni barátunkkal, férjünkkel, gyerekeinkkel olyan ételeket is, amik számunkra is még mumusok voltak. Na, jó.  Paradicsomszósz húsgombóccal pont nem ilyen necces kaja, mert az édes, sűrű szaft miatt, ami tegyük hozzá olyan rántásos volt, hogy megállt benne a kanál, sokkal könnyebben átment a gyereksereg rostáján a sulikban. Mondjuk, ha épp a spenóttal vagy sóskával állítjuk szembe, akkor még könnyebb ez az összehasonlítás... De ezen már túl vagyunk. A mai ajánlatom is picit van csak újragondolva, az eredeti ízek visszaköszönnek, de csak azok, amik kellemes ízélmények voltak anno.

paradicsomos_hushgomboc1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús (ez most fele marha- , fele sertéshús)
  • 1 üveg sűrített  paradicsom
  • 5 dl víz
  • 1 nagy darab burgonya
  • só,bors, kevés barna cukor (vagy eritrit)
  • friss oregano

Elkészítése:

A sűrített paradicsomot felteszem egy lábosba, fűszerezem, hozzáadom a vizet, belefőzőm egészben a burgonyát. Addig főzőm alacsony lángon, míg az ízek összeforrnak és a krumpli is megpuhul. Ekkor szétnyomom egy villával teljesen pépesre, ezzel sűrítve be. Mindeközben a darált húshoz adok sót, borsot és kisebb gombócokat formázok belőlük, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszek, és 200 fokon megsütöm. Minél kisebbek a gombócok, annál hamarabb sülnek át anélkül, hogy megégnének. Ennyi hát csak a változtatás. Nem meghatározó, mégis egészségesebb, hiszen liszt, olaj, és rizs nélkül készül. 

Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr237787530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása