Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Cheeseburger leves

2015. december 10. - Heni süt neked

Igen, jól olvassátok: cheeseburger leves! Mert ilyen is van. Sőt! Ez az étel biztos a család minden tagjának ízleni fog. Itt aztán nem lesz nyavalygás a gyerek részéről, hogy pfuj, leves! Ez a leves a biztos befutó egy szombati ebédre. Önmagamhoz híven gyors, egyszerű és nagyon finom az ajánlatom. Nosza, álljunk neki!

cheeseburger_leves.JPG

Hozzávalók 4 főre:

    • 2 hamburger zsemle (gm is kapható már) 
    • 1 ek. olívaolaj
    • 4 szelet bacon
    • 25 dkg darált marhahús
    • 5 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 hagyma
    • 2 szál szárzeller
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db krumpli
    • 3 ek. liszt (gm liszt, ha szükséges)
    • 7 dl hús alaplé vagy víz
    • 5 dl tej
    • 15 dkg cheddar sajt (persze jó más is, de ez olyan autentikus) :)
    • só, bors
    • 1 tk. Worcestershire szósz
    • zöldhagyma zöldje díszítéshez

Elkészítése:

Egy lábosban közepes lángos megsütjük az felkockázott bacont egészen addig, amíg szép barna és ropogós nem lesz. Ekkor kiszedjük ezeket az apró kis roppanós darabokat egy szűrőlapáttal és félretesszük a tálalásig. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk még egy evőkanálnyi olívaolajat, és a felaprított zöldségeket (hagyma, répa, zellerszár) megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, majd  a darált marhahúst. Fűszerezzük sóval, borssal egy egy teáskanálnyi Worcestershire szósszal. (Ez utóbbi elhagyható, bár igazán pikánssá teszi a levesünket.) Ekkor adjuk hozzá a vajat is, majd pirítsuk tovább együtt őket. Szórjuk meg a liszttel, 1-2 percig pirítsuk tovább a lisztes zöldséget, majd öntsük fel az alaplével és a tejjel. Ekkor tegyük bele a krumplit.

Eközben a 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk a kb. 1cm kockákra felvágott hamburger zsemléket. 

Kb. 15 percig főzzük a levest, amikor hozzáadjuk a sajt nagy részét. Innentől már csak 1-2 perc szükséges, amíg a sajt elolvad és krémes állagot kölcsönöz ennek a különlegesen finom levesnek.

Azonnal tálaljuk!

Tálaláskor a hamburger zsemle krutonokkal és a maradék sajttal szórjuk meg, valamint a zöldhagyma felaprított zöldjével. Íme a tökéletes átalakulás cheeseburgerből levessé! :) 

Mennyei. De tényleg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr628153716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mónika Anucz 2015.12.14. 12:29:36

Szia Heni, köszi a receptet! Megcsináltuk, isteni lett. Mi megbolondítottuk még 4-5 apró felkarikázott csemegeuborkával, de azt már csak akkor tettük bele, amikor levettük a tűzről.
süti beállítások módosítása