Hát akkor legyen hal!
Bizonyos szupermarketekben igazán jó áron lehet minőségi halakhoz jutni, mint ahogy én is örömmel fedeztem fel a minap ezt a fantasztikus aranydurbincsot.
A halaknak nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek, jó fűszerezéssel nagyon aromásak, ízletesek tudnak lenni. És nem mellesleg kevés kalóriát tartalmaznak, és amúgy is nagyon egészséges a fogyasztásuk.
De ez a mostani recept azonban túlmutat mindezen. Mert ez a durbincs valóban különleges, és nagyon zamatos, üde ízvilággal rendelkezik. Citrommal, édesburgonyával, kaporral egy csodás sörfürdőben megsütve. Jól hangzik, nem? Na és az aromája... Hmmm... Leírhatatlan. Ezt ki kell próbálnod! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 3-4 db aranydurbincs
- 1 nagy citrom
- 1 cs. friss kapor
- 0,33 l könnyű, nem túl keserű világos sör
- 1 db édesburgonya
- 1 ek vaj/margarin
- só, bors
- chilipehely - opcionális
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Egy magas falú tepsit vagy tűzállótálat kenjünk ki kevés vajjal. Helyezzük bele a halakat (hasukkal felfelé) úgy, hogy előtte kívül-belül enyhén besóztuk, borsoztuk, a hasüregbe pedig friss kaprot és egy szelet citromot tettünk. Állítsuk a halakat sorba az edénybe, tegyük közé a felszeletelt édesburgonyát és pá szelet citromot. Öntsük fel a sörrel. Mielőtt betoljuk a sütőbe, az egészet magasról szórjuk meg sóval-borssal.
Az előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig (lehetőleg légkeveréssel ÉS grill programon).
Ennyi idő alatt a hal és a krumpli megpuhul a sörfürdőben, átveszi a citrom, a kapor és a sör pikáns ízeit. Kicsit meg is pirul, miközben elpárolog a felesleges lé, visszahagyva a mennyei aromákat.
És ennyi! El is készült az isteni egytálételelünk, ami pont olyan, mintha a legtrendibb étteremben készült volna.
Salátával gazdagítva mennyei ízélmény :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!