Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült aranydurbincs citrusos sörfürdőben

2020. március 15. - Heni süt neked

Hát akkor legyen hal!

Bizonyos szupermarketekben igazán jó áron lehet minőségi halakhoz jutni, mint ahogy én is örömmel fedeztem fel a minap ezt a fantasztikus aranydurbincsot.

A halaknak nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek, jó fűszerezéssel nagyon aromásak, ízletesek tudnak lenni. És nem mellesleg kevés kalóriát tartalmaznak,  és amúgy is nagyon egészséges a fogyasztásuk.

De ez a mostani recept azonban túlmutat mindezen. Mert ez a durbincs valóban különleges, és nagyon zamatos, üde ízvilággal rendelkezik. Citrommal, édesburgonyával, kaporral egy csodás sörfürdőben megsütve. Jól hangzik, nem? Na és az aromája... Hmmm... Leírhatatlan. Ezt ki kell próbálnod! :)

img_0525.jpg

 Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 db aranydurbincs
  • 1 nagy citrom
  • 1 cs. friss kapor
  • 0,33 l könnyű, nem túl keserű világos sör
  • 1 db édesburgonya
  • 1 ek vaj/margarin
  • só, bors
  • chilipehely - opcionális

img_0520.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egy magas falú tepsit  vagy tűzállótálat kenjünk ki kevés vajjal. Helyezzük bele a halakat (hasukkal felfelé) úgy, hogy előtte kívül-belül enyhén besóztuk, borsoztuk, a hasüregbe pedig friss kaprot és egy szelet citromot tettünk. Állítsuk a halakat sorba az edénybe, tegyük közé a felszeletelt édesburgonyát és pá szelet citromot. Öntsük fel a sörrel. Mielőtt betoljuk a sütőbe, az egészet magasról szórjuk meg sóval-borssal.

Az előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig (lehetőleg légkeveréssel ÉS grill programon).

Ennyi idő alatt a hal és a krumpli megpuhul a sörfürdőben, átveszi a citrom, a kapor és a sör pikáns ízeit. Kicsit meg is pirul, miközben elpárolog a felesleges lé, visszahagyva a mennyei aromákat.

És ennyi! El is készült az isteni egytálételelünk, ami pont olyan, mintha a legtrendibb étteremben készült volna.

Salátával gazdagítva mennyei ízélmény :)

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0526.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2915488560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása