Azonnal vessük el azt a képet, ami elsőre beugrik, mikor azt olvassuk, hogy paradicsomleves. Nem, ez nem az a betűtésztás cucc. Szó se róla, én imádom azt az édeskés, retro cuccot is.
DE! Ez most teljesen más lesz. Sós, pikáns, fűszeres. Mennyei. De tényleg. És nincs semmi titok. Csak annyi, hogy finom zöldségeket párosítunk össze fűszerekkel, csodás mozzarellával és..... VODKÁVAL!
Csapjunk bele!
Hozzávalók 2 főre:
- 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 3-4 szál szárzeller
- 1-2 szál kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 l zöldségalaplé
- só, bors
- chili pehely (opcionális)
- 1 csipet barna cukor (vagy édesítő)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 db mozzarella
- 0,5 dl / 1 dl vodka (ízlés szerint)
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, szárzellert és fokhagymát. Összepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzerveket. Sózzuk, borsozzuk, édesítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a chilit, majd felöntjük alaplével. Hagyjuk összefőni a zöldségeket, az ízeket, ez kb. 15 perc. Vegyük ki a kakukkfüvet, majd az egészet turmixoljuk le botmixerrel. Ha ezzel megvagyunk, már kész is a csodás levesünk. A legvégső momentum, hogy beleöntjük a vodkát. Ezzel már ne főzzük, itt nem akarjuk elpárologtatni az alkoholt! :)
Tálaláskor minimum egy fél mozzarellát tegyünk a paradicsomlevesünkbe. Lehet egyben, vagy szálakra tépkedve. Egy szelet finom kenyér (bagett) passzol hozzá kísérőként. Tunkolni sem utolsó vele :)
Kicsit részeges, kicsit fűszeres, és a miénk! :)
Jó étvágyat!