Ez az étel valóban egy könnyített verziója a már jól ismert zsidótojásnak. Habkönnyű, hétköznapi kence, ami kevesebb hagymával tízórainak, uzsonnának, kicsit jobban megszórva hagymával vacsorának is tökéletes. Nem beszélve a vendégváró oldaláról.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 2 ek. Rama Aero (vagy lm sajtkrém)
- 1 cukkini
- 1 kisebb póréhagyma zöld része
- só, bors
- mustár
Elkészítése:
Főzzük keményre a tojásokat, reszeljük le sajtreszelőn. Adjuk hozzá az apróra vágott póré zöldet, majd keverjük bele a margarint. Azért épp ezt a fajtát, mert kevesebb jóval a zsírtartalma és habkönnyű az állaga, ahogy a neve is jelzi. Reszeljük le szintén finomra a cukkinit, sózzuk és hagyjuk állni 10 percet. Utána nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet és adjuk a tojásokhoz. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint 1 evőkanál mustárral.
És kész is! Pirítóssal mennyei, de akár szendvics sütőben is el lehet készíteni. Használjuk a fantáziánk! Töltsünk meg vele paradicsomot, paprikát!
Jó étvágyat!