Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sütőben sült zöldségek, spenótos gersli ágyon

2020. március 12. - Heni süt neked

 "Mert enni azért kell!"  

Történjen bármi, ennünk kell. És ha már eszünk, akkor jelen állás szerint jó döntésnek tűnik, ha kicsit egészségesebben táplálkozunk. Ami természetesen nem szinonimája az íztelennek. Lehet ízesen, fantáziadúsan főzni úgy, hogy az szemnek-szájnak tetsző legyen. Sőt! Csak így kellene!!!

Az egyik példa egy ilyen finomságra ez a sült zöldségekkel készült és spenótos gerslivel tálalt különleges egytálétel.

img_0221.jpg

Hozzávalók 4 főre: 

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db cékla
  • 25 dkg kelbimbó 
  • 1/4 kanadai sütőtök
  • 1 db chili paprika
  • 1 bögre gersli - gm diétában rizs vagy köles
  • 1 csapott ek. spenótpor (bioboltban kapható) - fagyasztott/friss spenót is tökéletes
  • kevés olaj
  • só, bors, őrölt római kömény 

img_0205.jpg

Elkészítése: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

A gyökérzöldségeket nagyobb darabokra vágjuk fel, a kelbimbót egészben - ha nagy felezve -, a hagymát negyedelve tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. locsoljuk meg pár csepp olajjal, majd fűszerezzük. Az ujjaink segítségével keverjük össze, hogy az olaj és a fűszerek jól bevonják a zöldségeket. A tetejére vágjunk fel egy chlil paprikát! 

Ezután tegyük az előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük 25-30 percig, amíg ropogósra, de belül puhára meg nem sülnek.

img_0215.jpg

Mindeközben tegyük fel a bögrényi árpagyöngyét dupla mennyiségű vízbe főni. Ha kicsit krémesebben szeretjük (én mindenképp), akkor picit több vízzel főzzük! Sózzuk és keverjük hozzá a spenótport. Nagyjából azonos idő alatt elkészült a sült zöldekkel.

Spenótporról bővebben: bioboltok lehet kapni, általában 25 dkg-os kiszerelésben (ez sokáig elég), ezer forint alatti áron.  A por tartalmazza a friss spenót hatóanyagait, és megőrizte a friss növény színét és zamatát. Az egészségünket szolgálja, mivel a spenót hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak. Gyors és tökéletes megoldás parajos ételekhez, smoothie-hoz.

Finom aromájú és gyönyörű zöld színű lesz a gerslink tőle! 

Ha elkészültek a sült zöldségek, akkor már tálalhatunk is! Egy tányér közepére halmozzunk az árpából, majd arra tegyük rá a zöldségeket. További fűszerezést alapvetően nem igényel, de ha szeretnél rá egy kis ketchupöt, vagy bármilyen mártást/szószt, akkor ne tartsd vissza magad :)

Pazar ízvilág, roppanós zöldségek, krémes, épp csak kellően spenótos aromájú, zöldszínű gersli. Ez a mennyország maga! :) 

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0220.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2515451074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása