Ha azt mondom, hogy cakli-pakli 30 perc alatt elkészíthető ez a ropogós, mennyei édesség, szerintem 1. nem hiszed el, 2. azonnal neki akarsz állni elkészíteni. Megértem. Ezzel én is így vagyok mindig. :) Ez a csodásan ropogós, Nutella krémes finomság akkor a legfinomabb, ha frissen, még langyosan harapunk bele, de persze később se veszít csodás aromájából, ropogós tésztájából. Langyos tejjel, kakaóval a gyerkőcök imádni fogják, de a felnőttek is épp ennyire élvezik majd minden morzsáját. Borongós napok megváltója, a mosolyfakasztás új fegyvere. Kihagyhatatlan...
Hozzávalók:
- 1 cs. friss, élesztős leveles tészta (Tante Fanny) - gm Schar leveles tészta
- 5-6 ek Nutella
- 2 ek kristálycukor - elhagyható vagy a legvégén kókusz reszelékkel kiváltható
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tojás fehérje
- kevés liszt a nyújtáshoz - gm-ben rizsliszt
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a cukrot és a fahéjat egy tálban.
Vegyük elő a tésztát és tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára. Vágjuk a téglalap forma hosszanti részén csíkokra. Kb. 6 db lesz belőle. A csíkok középső részébe kenjük a Nutella krémet végig a lapon. Csippentsük végig a hosszúkás részén a tésztán, hogy bezárjuk a mogyorókrémet a tésztába, majd hengergessük kissé át, hogy egy hosszúkás vékony hurka legyen belőle. Ha mindegyikkel elkészültünk, akkor a végüket nyomkodjuk össze, és egy laza, könnyed mozdulattal a két végét ellentétes irányba csavarjuk meg 1x - 2x.
Ha ezen is túl vagyunk, akkor a felvert tojásfehérjével kenjük le őket vékonyan,csak annyira, hogy rá tudjon jól ragadni a fahéjas cukor, amiben meghempergetjük.
Aki nem akar cukrot használni, az ezt a folyamatot hagyja ki, majd csak a sütés után kenje át kevés vajjal és szórja meg a kókuszos fahéjkeverékkel.
Tegyük őket egy sütőpapíros tepsire és süssük 10-15 percig. A tészta ropogós, a cukros fahéj kellemesen rápirult. Az eredmény leírhatatlan. Csak az tudhatja meg, aki kipróbálja!
Ennyi és kész is! Jó étvágyat :)