Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Villásreggeli, mert megérdemled

2020. március 08. - Heni süt neked

Vasárnap. Ez az a nap, amikor sokáig ágyban maradsz, lustálkodsz, amikor nem érdekel hány óra, nincsenek kötelező penzumok. 

A nap jó esetben egy nagy nyújtózással indul, majd (még pizsiben) kitámolyogsz a konyhába, hogy elkészítsd a reggeli kávét, és az órára pillantva ekkor tudatosul benned, hogy aztaaaa, már 11 óra!!!!

Úgy ennél valamit, de már nem reggelire vágysz, az ebéd pedig túl komoly lenne ebben a köztes állapotban.

Akkor most elérkezett a villásreggeli ideje! A tökéletes megoldás arra, hogy még elhúzd a pizsamaidőt, hogy lazulj kötelezettségek nélkül, hogy az igazi vasárnapi cool érzést tovább éld. 

Készíts tehát egy olyan ételt, ami hamar elkészül, amivel visszabújhatsz az ágyba, hogy ott falatozgatva élvezd a rád szabott időt. A villásreggeli pont kitart koradélutánig, és/vagy a (családi) ebédig. 

Én így képzelek el egy valódi villásreggelit: 

img_0512.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag humusz - nyugodtan lehet készen vásárolt is, habár seperc alatt elkészíthető
  • 2 db tojás - vegánok ezt elhagyhatják
  • kápia paprika, uborka, sörretek - vagy amit szeretsz
  • 1 db padlizsán
  • só, bors
  • chilipehely
  • olívaolaj
  • citromlé

img_0510.jpg

Elkészítése:

Tegyünk fel vizet forrni, amiben a tojást keményre főzzük. Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk pár csepp olajat, hevítsük fel, majd tegyük bele vágási felülettel lefele a felezett padlizsánt. Tényleg elég pár csepp, mert a padlizsánnak megvan az a rossz szokása, hogy mint a szivacs, magába szívja a zsiradékot. Süssük közepes lángon, amíg megpirul, majd fordítsuk meg és hagyjuk, hogy tovább puhuljon, süljön. 

Mindeközben kockázzuk fel apróra a kedvenc zöldségeinket, kicsit sózzuk, borsozzuk.

(Ha nem kész humuszt használunk, akkor 1 doboz főtt csicseriborsót (csak a fele levét használjuk fel!) tegyünk késes aprítóba, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tahinit (szezámmag paszta), 1 gerezd fokhagymát, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk (az olajat most kihagytam belőle). Mixeljük össze, amíg krémes állagú lesz. Ezzel kész is.)

Pucoljuk meg a tojást, vágjuk félbe. 

Már csak a tálalás van hátra: halmozzunk egy tányér közepére humuszt, tegyük rá a sült padlizsánt, a saláta keveréket és a tojást is. A legvégén az egészet locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal és citromlével, valamint egy csipet chilipehely enyhe tüzet és eleganciát kölcsönöz az amúgy teljes, komplex és harmonizáló ízvilágú villásreggelinknek. De ez utóbbi ízesítő már tényleg csak hab a tortán... :)

A legfinomabb pitával, naan kenyérrel, tortilla lappal tunkolni, de bagett vagy ropogós sok magvas kenyér is mennyei vele. 

Kényeztető finomság, egy kényeztető napon. Több villásreggelit az asztalra, több időt magunkra! :)

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0513.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3015497880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása