Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Krémes-gyümölcsös boríték

2017. április 05. - Heni süt neked

Ismét egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomság. Kevés és olcsó alapanyagok, 30 perc előkészítéssel együtt. Ugye milyen csábítóan hangzik? Ha vágysz egy kis finomságra, egy kis lélekbalzsamra, ami feldobja a napod, estéd, akkor ne hezitálj! Itt a megoldás. :)

kremes_gyumolcsos_boritek2.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone - lm diétában lm Philadelphia sajtkrém
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csomag leveles tészta - gm diétában Schar vagy Mester leveles tészta
  • 4 ek dzsem - itt áfonya, de bármi megfelel
  • 1 tojás

kremes_gyumolcsos_boritek.jpg

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy mixerben vagy akár kézzel keverjük össze a sajtkrémet a cukorral, amíg az selymes és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a vaníliát és ezzel is keverjük alaposan össze. Enyhén belisztezett deszkán terítsük ki a tésztát és vágjuk fel 4 egyenlő négyzetre. A sarkait hajtsuk vissza a közepe felé (ld. a fotót), és ide, a közepébe tegyünk egy púpos teáskanálnyit a krémsajtból. A tetejére halmozzunk egy kisebb adagot a dzsemből. A felvert tojással kenjük meg a tésztát és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsire. 5 percig süssük, illetve addig, amíg szép aranybarna nem lesz. 

Langyosan tálaljuk.

kremes_gyumolcsos_boritek1.jpg

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7912365389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása