Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Nyári húskenyér, friss zöldségekkel felturbózva

2017. június 07. - Heni süt neked

Szeretem kicsit megbolondítani az ételeket. Leginkább az alaprecepteket. Ilyen például a Stefánia vagdalt, amiből egyedül a főtt tojást nem szeretem, ami végül is az egész értelmét adja. Így, ha egybefasírtot készítek, akkor mindig felturbózom valami mással, valami kedvemre valóval. Most például zsenge répával, sok-sok bazsalikommal, egy kevés csiperkével, fokhagymával és paradicsommal. Így most igazából húskenyér lett a fasírtból, ami friss salátával kínálva igazán üdítő élmény lett.

fasirt_zoldsegekkel2.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (ki, mit szeret)
  • 3 szelet szikkadt kenyér - gm diétában gm kenyér
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál zsenge sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 szem csiperke
  • só, bors, kakukkfű, oregano
  • chilipehely - opcionális

fasirt_zoldsegekkel3.jpg

Elkészítése:

A kenyeret aprítógépben morzsásítjuk, de nem baj, ha maradnak kicsit nagyobb darabok is benne.Ha nincs aprítógépünk, akkor tördeljük, vágjuk, vagy ha elég szikkadt, akkor tegyük konyharuhába, és sodrófával törjük apróra!

A paradicsomot, a csiperkét és a répát vágjuk apró kockára, ahogy a hagymát is, a fokhagymát nyomjuk bele, aprítsuk fel a bazsalikomot, majd jöhet a hús és a tojás. Fűszerezzük, ízesítsük. Alaposan keverjük össze. Legjobb, ha kezünket használjuk! Egy kiolajozott őzgerinc-, vagy egyéb formába öntsük bele, majd az előmelegített sütőbe tegyük be, 200 fokra. Fél óra után vegyük vissza a hőfokot 170 fokra és további 30-45 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, borítsuk ki a formából és recés késsel szeleteljük fel. Ahogy említettem, ilyenkor legjobb valami finom kever salátával kínálni!

Jó étvágyat!

fasirt_zoldsegekkel4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6612567189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása