Amikor rám nézett a zöldségesnél tudtam, hogy ez szerelem. Első látásra. Ott mosolygott rám a pulton, és én tudtam, az enyém lesz! Így kezdődött minden. A bébi mángold és köztem. Ha egyelőre másból nem is, de abból már lehet érezni a tavasz közeledtét, hogy megjelennek ezek a csodás, zsenge zöldségek. Azonnal tudtam, hogy egy különleges köret készül majd belőle. Egy fantasztikus, ropogós finomság, kínai mártásban. Egy olyan köret, amiért könyörög a sült hús, ami megbabonázza a vegetáriánusokat, és ami elvarázsolja mindazokat, akik csak szeretik a nem hétköznapi ízeket. Ez a zsenge tünemény igazán megéri, hogy kipróbálásra kerüljön. Persze az sem elhanyagolandó ennél az ételnél, hogy 5, azaz ÖT perc alatt elkészül.
Hozzávalók: 2 főre
- 2 csomag bébi mángold
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 3 ek édes-csípős chiliszósz
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
Vágjuk félbe a kis mángoldokat és a felhevített serpenyőbe (amibe kevés olajat melegítettünk) tegyük a vágási felülettel lefelé. Pirítsuk meg, amíg szép pörkanyagot nem kap. Majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalukat is.
Egy kis tálkában keverjük össze a fűszereket, majd öntsük rá a mángoldra. Pár perc alatt elpárolog a felesleges lé és egy sűrű mártás marad vissza a serpenyőben. El is készült a mennyei ételünk.
Jó étvágyat!