Gyorsan, könnyen valami istenit? Valami csodásan egyszerűt és finomat? Valamit olyat, amiből bűntelenül ehetünk akármennyit? IGEN! Süssünk zöldségeket, turbózzuk fel friss fűszernövényekkel, és kényeztessük magunkat egy szürke hétköznapon is mennyei étellel, amit szinte nulla energiánkba kerül elkészíteni. Üde, egyszerű, ízében, aromáiban gazdag, a család bármely tagjának kedvence lehet. Vétek lenne kihagyni ezt a finomságot.
Hozzávalók:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 közepes zellergumó
- 4-5 koktél paradicsom
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 közepes édesburgonya
- 3 db közepes vöröshagyma
- 1 db padlizsán
- olívaolaj
- só, bors
- friss rozmaring és kakukkfű
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
Ennék egyszerűbb dolog talán nincs is: vágjuk fel a zöldségeket, fűszerezzük be, öntsünk rá egy kis olajat, szórjuk meg a friss fűszernövényekkel és tegyük serpenyőbe. Toljuk be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig. Persze sütője válogatja, így érdemes néha rápillantani. Lehet, hogy hamarabb, de lehet hogy kicsit később készül el. Ha néhol úgy tűnik, odakapott, ne ijedjünk meg, csak karamellizállódott a zöldség.
Ennyi az egész! Se több, se kevesebb. Az eredmény magáért beszél. Mi meg csak annyit tudunk majd halkan kinyögni a végén, hogy hmmmmmmm... És igen, ez az elégedettség hümmögése lesz.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.