Egy kis édességre vágysz? De ne legyen agyoncukrozott, egészségtelen kalóriabomba? De mégis úgy érezd, hogy ez most a bűnös élvezet, mert annyira isteni? Hát akkor nincs mese, ez a recept kell neked. Csupa-csupa finomsággal van teli. Nassolhatod tévénézés közben, vagy csak úgy napközben a munkában, amikor rád tör az éhség, de nincs időd enni. Vagy beteszed a gyerek uzsonnája közé, hogy feldobd a napját!
Na, hogy hangzik? Összedobod pár perc alatt, a többit a sütő elvégzi helyetted :)
Hozzávalók:
- 4-5 ek méz
- 4-5 kanál kókuszolaj
- 20 dkg zabpehely (a nagyob szemű) - gm diétában odafigyelni, hogy teljesen tiszta zab legyen, nem lehet búzával szennyezett!
- 1 marék aszalt áfonya
- 1 marék hámozott tökmag
- 2 ek lenmag
- 1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
- 1 szelet sült sütőtök (a korábbi felhasználásával)
- 2 tojás
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Egy tálban keverjük össze a felmelegített kókuszolajat és mézet (hogy folyósabb állagú legyen), majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a közepes golyókból formázott és kissé lelapított pogácsa szerű halmokat. tegyük a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. Hagyjuk a tepsiben kicsit kihülni őket, mert különben megégeti a szánkat! Ha kihűlt és maradt még pár darab vagy eleve többet készítünk, akkor érdemes egy jól zárható üvegben vagy doboz tárolni.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!