A beluga lencse, másnéven kaviár lencse, egy enyhén diós aromájú csodás hüvelyes fajta. Apró szemű, fekete formájáról kapta a nevét, hiszen valóban úgy néz ki, mint a kaviár. Felhasználása igen sokrétű. Ez a fajta lencse ma már nagyobb szupermarketekben, bioboltokban is elérhető és megfizethető. Tehát bárki elkészítheti ezt a különleges ízvilágú, csodás ételt.
- 250 gr. beluga lencse
- 3 pár fűszeres grill kolbász
- pár szem koktél paradicsom
- 1 kis db édeskömény gumó
- 1 fej lilahagyma
- balzsamecet krém
- dió olaj
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
Kevés dióolajon pirítsuk le a felaprított lilahagymát, sózzuk, borsozzuk. A dióolaj már megadja az alaphangot a lencse enyhén diós zamatához. Adjuk hozzá a felkockázott édesköményt, majd a lencsét. Dupla mennyiségű alaplével öntsük fel, majd fedjük le és kb. 25 perc alatt főzzük puhára. Közben süssük meg a grillkolbászokat. Ha elkészült a lencse, locsoljuk meg kevés balzsamecet krémmel, ezzel alakítva pikánssá a diós aromájú lencse és az enyhén ánizsos édeskömény duóját. Végül tegyük az egész tetejébe a külön megsütött kolbászokat, majd a koktél paradicsomokat. Legutoljára leveire szedett petrezselyemmel szórjuk meg. Ezzel el is készültünk ezzel a pazar, különleges ízvilágú, mennyei étellel, ami laktató egytálétel, és még egészséges is!
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!