Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Laskagomba curry zöldsalátával

2019. augusztus 02. - Heni süt neked

Szeretem a fűszeres ízeket, szeretem a csípős aromákat, így megkerülhetetlenül és teljes odaadással szeretem a különböző curry ételeket. Isteni egytálételeket lehet elkészíteni marha-, vagy sertés húsból, halból, tengeri herkentyűkból vagy akár zöldségekből is. Szóval tulajdonképpen mindenből. A kényelmet szolgálja, hogy nagyon jó minőségű zöld-, sárga-, és vörös curry pasztát lehet már kapni, mindezt megfizethető áron, nagyobb szupermarketekben. Ennek híján rengeteg fűszert kellene egy mozsárban pépesítenünk. A teljesség igénye nélküli felsorolás: gyömbér, fokhagyma, hagyma, chili, római kömény, kardamom, kurkuma, koriandermag és ezek csak az alapok, tájegyságenként változnak az összetevők.

A kész paszta igazi fűszerekből, a curry hozzávalóiból készült, ami tulajdonképpen egy sűrű, nagyon intenzív aromájú krémet takar. Ennek használatával egy curry elkészítése gyerekjáték. 

A mostani recept egy gombából készült verzió, amit kivételesen nem rizzsel vagy pitával, hanem a nyári melegre való tekintettel egy könnyű zöldsalátával tálalok. Az eredmény önmagáért beszél: 

img_8771.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg laskagomba
  • 2 ek zöld curry paszta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 doboz kókusztej
  • kevés olaj
  • vegyes, kevert saláta

img_8774.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon futtasuk meg a szeletekre vágott hagymát, adjuk hozzá és kissé pirítsuk meg a curry pasztát. Ilyenkor az aromák kiszabadulnak és megtelítik isteni illatokkal a konyhát. Olyannyira, hogy már-már Indiában érezzük magunkat, ha lecsukjuk a szemünket pár pillanatra. :)

A feszeletelt laska következik. Ehhez az étekhez kimondottan passzol húsos állagával, kellemes, kissé testes, föld aromájával. Öntsünk alá kókusztejet, ezzel egy olyan harmonikus, krémes szaftot kapunk, ami egy jó curry alapja. Fedő alatt forraljuk ki a zamatokat, hagyjuk megpuhulni a gombát - ez mondjuk pár perc -. Ezzel el is készült a gomba curry-nk. Mennyei ízek, csodás aromák. Ezek jellemzik ezt az ételt.

Tálaláskor citrommal megöntözött kevert salátával kínálom, de természetesen pitával, naan kenyérrel, rizzsel is tökéletes. 

A gomábért köszönet: Amigo, a mi gombánk 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr414971798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása