Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Római saláta gazdagon

2015. július 05. - Heni süt neked

Na, ne. De tényleg. Ez már nem vicces. ENYHÜLÉST AKAROK!!! Hűs szellőt, éjszakai langymeleget, izzadás mentes létet, komfort érzést. De addig, amíg ilyen hőség van, igazából csak folyadékra, jégbe hűtött dinnyére és maximum salátára vágyom. Más nem esik jól. Ezért most bemutatom egyik kedvencemet, ami laktat, de nem töm el, könnyű, mégis tartalmas. Egy saláta, amiben van minden, ami zamatos, ami jól esik egy nyári napon ebédre vagy vacsorára.

romai_salata3.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta (ez egy kisméretű, tömzsi fajta)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa 
  • 1 kis fej karalábé
  • 3 db tojás
  • 1dl olívaolaj
  • 0,3 dl (most) birsalmaecet - (de tökéletes valami édesebb fajta)
  • só, bors - ízlés szerint

Elkészítése:A salátát hosszában félbevágom, majd negyedelem. Ha túl nagyok a levelek, akkor vágjuk el keresztben is. Főzzük meg a zöldségeket sós vízben, de előtte a karalábét vágjuk kis kockákra, a répát pedig karikázzuk fel. Ha megfőttek, öntsük le a levét és hagyjuk kihűlni. Közben főzzük keményre a tojásokat is. A kihűlt zöldségeket keverjük össze a salátával, A dresszinget a legegyszerűbb egy kisebb csavaros üvegben elegyíteni: 3 rész olaj, 1 rész ecet, só, bors. Rázzuk össze és öntsük a salátánk tetejére. Legvégül a főtt tojásokat tegyük negyedelve a legtetejére. Jó étvágyat, jó hűsölést mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr807602686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása