Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Epres salátaöntet - vigyázat! függőséget okozhat

2016. május 13. - Heni süt neked

Ez valóban egy mennyei epres öntet. Nem csak az íze miatt, hanem mert 5 perc alatt (valóban 5 perc alatt) elkészül. Kevés alapanyag szükséges csak hozzá. És minden szempontból tökéletes. Például mindenféle salátához tökéletesen passzol. Friss ízvilága van, gyönyörű, természetes színe, semmi adalékanyag nincs benne. Bármikor elkészíthető. Mondjuk leginkább addig, amíg az epernek szezonja van. De málnával, szederrel vagy áfonyával is helyettesíthető, így szinte bármelyik évszakban el tudjuk készíteni. Elmerészkedek odáig, hogy akár fagyasztott bogyós gyümölcs is megfelelő tud lenni. De azért az tény, hogy annál finomabb nincs, mikor friss eperből vagy más finomságból készítjük el. 

Ez a verzió most egy egyszerű epres, bébi spenótos salátához készült, amit egy kevés fenyőmaggal és mákkal dobtam fel. De ha egy tartalmasabb ételre vágyunk, akkor adjunk hozzá egy kis sült csirkehúst (akár egy előző ebédről megmaradt darabot), vagy éppen egy kevés ropogósra sütött bacon szelettel is gazdagíthatjuk. Csak törjük kisebb darabokra, és szórjuk a saláta tetejére. De tovább megyek. Pirított dió, egy kevés sajt, római saláta is fantasztikus ízélményt hoz létre. Szóval mindenhez szuperül passzol, mindent feldob ez a jolly joker salátaöntet. És tényleg keményen addikt a cucc. Nehezen tudsz lejönni a szerről. Majd meglátod.

epres_sali_ontet1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgó vagy szőlőmag olaj)
  • 4-5 nagyobb szem eper
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. almaecet
  • só, bors
  • esetleg friss fűszernövények, mint bazsalikom, menta, kakukkfű

 

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb nincs is: keverjük össze egy turmixgépben, vagy botmixerrel az összes alapanyagot és már kész is vagyunk! Ugye milyen pofonegyszerű? És hogy mennyire csodás, azt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod. De azután már nincs menekvés, mindig csak ezt ennéd. Egész nyáron át.

Egy példa a felhasználáshoz:

Epres spenót saláta

1 csomag bébi spenótot tegyünk tálba,kicsit sózzuk, borsozzuk.  2-3 nagyobb szem epret vágjunk fel, adjuk a spenóthoz. Öntsük nyakon az öntettel, szórjuk meg fenyőmaggal és kevés mákkal. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr838713414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása