Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Forró, hamis csokipuding

2016. december 20. - Heni süt neked

Egy igazi krémes, nagyon csokis pudingot mutatok ma be: Hölgyeim és Uraim, ismerkedjetek meg a világ legegyszerűbb és legfinomabb csokipudingjával. Habár ez nem igazi puding és csoki is csak akkor van benne, ha úgy gondolod, hogy dupla csokis élményt szeretnél és pluszban teszel bele (bár szerintem felesleges). Tésztája puha, és folyékony, csokis szósz van ebben a sütiben, eláll majd a lélegzeted tőle, és nem tudod majd abbahagyni. Mellesleg az sem elhanyagolandó, hogy cakli-pakli 40 perc alatt elkészül: 5 perc az összeállítása, 35 perc a sütési ideje. Ja, és pár perc, hogy kicsit kihűljön. Bár ezt az utolsó időt nagyon nehéz lesz kivárni... :)

hamis_csokipuding1.jpg

Hozzávalók:

Tészta
  • 15 dkg liszt - gm diétában Shar mix
  • 10 dkg kristálycukor - ennek megfelelő eritrit
  • 3 ek natúr, cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej - lm diétában magtej
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 tk vanília kivonat

Csokis szósz

  • 8 dkg kristálycukor - ennek megfelelő eritrit
  • 8 dkg barna cukor - ennek megfelelő eritrit
  • 3 ek natúr, cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl forró víz

hamis_csokipuding.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Enyhén vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyünk fel vizet a vízforralóba, amíg összeállítjuk az alapanyagokat, épp felforr majd.

Először a tésztát állítsuk össze: tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd a nedveseket. Keverjük össze őket, míg csomómentes nem lesz. Öntsük a kivajazott tálba és simítsuk el a tetejét.

Most jöhet a karamellás-kakaós szósz: keverjük össze a cukrokat és a kakaópor, szórjuk a tészta tetejére, majd öntsük rá a forró vizet óvatosan. NE KEVERJÜK ÖSSZE!! A víznek a tetején kell maradnia. Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 35 percre. Ezután vegyük ki a sütőből és pár percig hagyjuk hűlni, hogy a forró szósz meg ne égesse a szánk, de azért legyen még meleg. Felül a finom tészta, alul pedig a csodás szósz várja, hogy megkóstoljuk!
Tálaláskor vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal kínálhatjuk úgy, hogy a csokiszószt a süti aljáról rákanalazzuk a tetejére. Igazán mennyei, próbáld ki te is!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1412045657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása