Az egyszerű is tud nagyszerű lenni. Egy kis fűszer, egy kis krumpli, és máris kész a nasi, a köret. Nassolni való, mert mi például csak úgy magában ettük filmnézés közben, vacsorára. Kérdezhetitek, hogy ez miért egy önálló poszt témája. Pedig egy ilyen egyszerű, klasszikus étel is lehet az est fénypontja. Ráadásul, ha egy kis joghurtos mártással is feldobjuk, akkor tényleg maga a tökéletesség egy picinyke formája...
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- kevés olaj
- fokhagymapor
öntet 1:
- 2 dl joghurt - lm diétában lm joghurt
- pár csepp olívaolaj
- pár csepp citromlé
- friss petrezselyem vagy kapor
öntet 2:
- 2-3 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokon.
A burgonyát (lehetőleg kisebbeket) negyedeljük. Nem muszáj meghámozni, én sem tettem. Egy tálba tegyük bele, öntsünk rá egy kevés olajat, szórjuk meg pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal. Keverjük alaposan össze. Tegyük egy tepsibe és 200 fokon süssük kb. 40 percig vagy addig, amíg ropogósra nem sül. Az önteteket ezalatt keverjük ki. Ezzel kész is. Kínáljuk melegen a hideg joghurttal vagy a pikáns balzsamecetes - olívaolajos dresszinggel.
Jó étvágyat!