Az úgy volt, hogy megmaradt nem kevés tatár beefsteak-em, amit nagyon nem akartam az enyészetnek hagyni. Így azt találtam ki, hogy még aznap, nehogy bármilyen baja legyen a nyers hús további tárolásának, megsütöm. És milyen jól tettem. A fűszerekkel bekevert marhahús íze sütés után még csak fokozódott. Fantasztikus ízvilágú, isteni golyócskákat sütöttem zsiradék nélkül a sütőben. (Természetesen natúr darált marhából is el lehet készíteni, csak fűszerezzük intenzíven.) Az egész megkoronázásaként egy citrom levével öntöztem meg, amitől olyan friss zamata lett, hogy csak na.
Hozzávalók 2 főre:
- 50 dkg darált hús (nem árt, ha 2x darálják le)
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa - gm diétában elhagyható
- 1 db tojás
- fél fej hagyma
- só, bors, Worchestershire szósz, mustár, pirospaprika, (ketchup - opcionális)
- 1 db citrom
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Keverjük össze a húst a fűszerekkel (ízlés szerinti adagolásban), adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, tojást, valamint a zsemlemorzsát. Készítsünk belőle közepes méretű golyókat. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd toljuk be a sütőbe. 10 percig 200 fokon, majd további 30-40 percig 170 fokon süssük, amíg át nem sül a közepe is.
Ezzel el is készültünk. Legvégül locsoljuk meg a citrom levével. Ettől felfrissül, üde íze lesz.
Hagymás, tört burgonyával, párolt zöldségekkel, vagy épp salátával, pitával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.