Ez egy olyan étel, amit kizárólag kézzel szabad enni úgy, hogy hadd ragadjon össze a szánk, az ujjaink és csak kéjesen nyögjünk fel, hogy: ááááá, ez a mennyország! Mert ez valóban az. Igazi húsos étel. Fűszeres, ragacsos, sült oldalas. Fantasztikus ízorgia, amit minden újabb harapással átélhetünk ezzel a sült oldalassal.
Sütőben, lassan sütve, ropogósra elkészítve tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só, bors, füstölt pirospaprika
- 4 ek méz
- 6 ek szójaszósz
- 1 db hagyma
- pár szem koktélparadicsom
- 1 ág rozmaring
- zsiradék
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Egy serpenyőben vagy tepsiben olvasszuk fel a zsiradékot, majd tegyük bele a bordák mentén felvágott, és a mézes, fűszeres szójapácban megfürdetett oldalast. Tegyük mellé a felezett paradicsomokat, a rozmaring ágat és a negyedeld hagymát.
Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 1 órára, alufóliával lefedve. Esetleg kevés vizet is tehetünk alá, de tényleg keveset. Ha letelt az idő fólia nélkül süssük tovább, amíg ropogósra meg nem sül. Ez kb. további 20 perc. Grill fokozaton. Ne ijedjünk meg, ha néhol úgy tűnik, hogy megégett! Ez csak a karamellizálódás eredménye. Csodás aroma A sült szaftról, amit tunkolni lehet, már ne is beszeljünk! :)
Ha elkészült krumplipürével, rizzsel vagy pitával is tálalhatjuk. savanyúság nagyon passzol hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!