Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ízes, pirított sütőtök és tofu kockák (vegán)

2019. február 26. - Heni süt neked

Imádom a jó, húsos ételeket. Ez tény. De olykor teljesen hatalmába kerít egy-egy ízes vegán fogás. Ez is tény. Mint például ez a mostani sütőtökös, tofus étel, aminek fantasztikus zamatát a sörélesztő pehely adja, no meg egy kevés fokhagyma. A sörélesztő pehely egy olyan cucc, ami teljesen sajtos ízt ad, mintha parmezánt használnánk. Jogosan felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem azt? A válasz egyszerű. Mert most erre volt ingerenciám, erre vágytam, ezt akartam. Nem azért mert mindenáron vegán ételt szerettem volna készíteni, hanem azért mert piszkosul finom ez az ízkombináció.

Mindenkepp ajánlom kipróbálásra vegánoknak és húsevőknek egyaránt.

img_7292.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • fél db sonka tök (kanadai tök)
  • 1 csomag natúr tofu
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • só, bors
  • csipet chilipehely
  • kevés olaj

img_7291.jpg

Elkészítése: 

Vágjuk fel egyforma nagyságú kockákra a tököt és a tofut. Kevés olajon és fedő alatt süssük meg a sütőtököt egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy csipet chilipelyhet és egy gerezd szétnyomott fokhagymát is! Kevergessük olykor. Kb. 20 perc alatt a gőzben megpuhul, majd, miután levettük a fedőt, le is pirul. Ez a cél.

Míg sül a tök, addig a tofu kockákat hempergessük meg alaposan a sörélesztőben, majd egy másik serpenyőben szintén kevés olajon pirítsuk körbe minden oldalán. Ha elkészült, keverjük hozzá a sütőtökhöz, picit még pirítsuk össze őket úgy, hogy a maradék sörélesztő pehellyel megszórjuk az egészet. 

El is készültünk, és nem telt 20 percnél többe. Pikáns, ízes, nagyon harmonikus ízvilága van ennek az ételnek. A sütőtök enyhe édessége, a sörélesztő különleges aromája, és a fokhagyma karakteres, de nem nyomuló zamata egy kerek egésszé varázsolja ezt a ropogós, pirított egytálételt.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4414561988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása